Vjerujem da će većini biti čudno što sljedeće dolazi sa moje strane, ali nakon ovogodišnjeg TGA trailera i prezentacija koje su ekipa iz Media Moleculea odrađivali zadnjih dana - I’m a believer. ;) Mislim da napokon i u MM-u imaju vjeru u ono što rade, a sami projekt dobija konture nečeg što bi trebalo biti big deal. Kao što je nekoć i Little Big Planet bio. Upravo zbog LBP-a smatram da MM kod Sony-a ima ogroman kredit, pa se projekt ovako odužio, a da njegova realizacija nikad nije došla u neizvjesnost.
Maloprije sam s guštom pogledao ovaj PSX panel. Napravite si čaj, prigušite svjetla i napravite isto. (:
https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=QfkXRc-b5kY&t=877s
Znam da nitko od nas ne bi trebao padati na Peter Molyneux "You can do everything" obećanja, ali koliko god zvuče tako, iz nekog razloga im vjerujem u sve šta pokušavaju prodati. Sjećam se i Hidea Kojime pred koju godinu kad je nahvalio studio do te mjere da je rekao da bi volio da i kod njega u KP-u vlada takva atmosfera (ovo je bilo za vrijeme one potrage za engineom/razgledavanja raznih Sony studija...). Stvarno su down to earth ekipa koja gušta u ovome što radi, ne libe se biti potpuno drugačiji i nadam se da će im se na kraju isplatiti (isto kao i te puste odgode, valjda je svrha opravdana). Postoji strah i od tog learning curvea koje ovakve igre traže. I da, uz vas sam na tom polju, ali imaju i previše iskustva u ovom tipu igara da taj curve ne svedu na minimum, plus što su obično u ovim igrama communityji legendarno pozitivni i maštoviti. Barem mi tako sestra kaže. (:
Iako i story mode ove igre izgleda stvarno sweet, jednom kada ga završimo ne bi trebao biti problem skidati levele drugih i guštati u ovome kad god poželiš. Jebote, pa LBP community još pravi levele po prvom LBP-u (ta igra je izašla 2008). Bolest.
Znači stvarno se radi o maštariji svih onih koji su ikad htjeli kreirati igru. Ova igra je taj alat i najlakši pristup toj želji. S druge strane, ne trebaš kreirati apsolutno ništa i putem igrinog auto-surfa igrati praktički igre u igri čime vijek ove igre ima potencijal koji sami odredite. Da ne spominjem i Music Editor u igri koji sasvim poseban alat koji je ovdje samo jedan djelić i ono najbitnije - na prvu stvarno sve izgleda jednostavno. Ljudi će raditi čuda sa ovom igrom, kažem vam. Ovo također može biti i PSVR killer app. Iskreno se nadam da će im sve proći po planu i da ćemo u ovo moći uskočiti s guštom sljedeće godine. (a u Beti istražiti mogućnosti detaljnije)
Jedini strah koji ja imam je da će mi sestra nekako saznati za ovo, a onda će satrati Boga u meni. Mada, ako se ne trudim biti šaljivdžija, da izbace ovu igru sljedeće godine u ovo predbožićno razdbolje - couch co-op Dreams-a sa njom bi bio jebeni vrh od poklona. (:
Možete pronaći dosta ljudi na internetu koji se u ovom trenutku kunu da će Dreams biti velika Playstation stvar, i ako ćemo iskreno - uopće me ne čudi. Ako ne ništa, barem morate priznati da svaki pogled na ovu igru razveseli. Barem malo. ;D