Ovo je baš shebano.
Što im je bilo na pameti da ovo rade?

Da,nije klasicna igra,osobno mi se ne svidja,ali kreativcima bu ovo raj,samo je pitanje kolko ih ima i kolko im se da ne igrat

6 mjeseci kasnije

Beta odgodena za 2017.

http://www.mediamolecule.com/blog/article/an_update_on_our_dreams_beta

godina kasnije

https://www.youtube.com/watch?v=4oH1Ied2Mik

sve sto sam vidio od ove igre(doduse malo gameplaya) do sada je apsolutna glupost i mozda bude zanimljiva nekom bruklinskom underground umjetniku/hipsteru ali obicnom gameru tesko. bas potraceni resursi, ali dobro mozda postoji publika i za ovo. mislim da sav taj koncept stvaranja vlastitih avantura i svijetova ne prolazi vise. imam filing da svi zele biti next big thing poput minecrafta a to je nemoguce.

bas me zanima hoce li biti veci smor ovo ili sea of thieves. tipujem ipak na ovo jer tri godine su prosle a mi i dalje ne znamo sto zele s ovim sranjem.

sto nisu jednostavno napravili simpaticni platformer bez svega toga i prodavali ga za tipa 30€/40€?!

tri godine su prosle a mi i dalje ne znamo sto zele s ovim sranjem
Little Big Planet bez žanrovskog ograničenja. Što tu nije jasno? Igra je zapravo editor. LBP je bio limitiran kao platformer, pa su to pokušali proširiti u nastavcima, ali Dreams je još jedan korak dalje jer imaš puno modeliranje, animiranje i skriptiranje u editoru u svim smjerovima. Dodaj tome i VR (što je gotovo sigurno razlog zašto ovo kasni koliko kasni IMO) i imaš prvi pravi primjer jednostavnog a moćnog alata za stvaranje virtualnih svijetova. Jasno, ako sve ispadne kako treba.

tri godine su prosle a mi i dalje ne znamo sto zele s ovim sranjem
Little Big Planet bez žanrovskog ograničenja. Što tu nije jasno? Igra je zapravo editor. LBP je bio limitiran kao platformer, pa su to pokušali proširiti u nastavcima, ali Dreams je još jedan korak dalje jer imaš puno modeliranje, animiranje i skriptiranje u editoru u svim smjerovima. Dodaj tome i VR (što je gotovo sigurno razlog zašto ovo kasni koliko kasni IMO) i imaš prvi pravi primjer jednostavnog a moćnog alata za stvaranje virtualnih svijetova. Jasno, ako sve ispadne kako treba.
ali kome to treba? mislim dok to sve shvatis mozes i u unityju napraviti igru. ne cini mi se nimalo zabavno.

sad sam se sjetio mario makera, na taj nacin se rade kreatori, znaci imamo svijet koji poznaje svako dijete i samo moras pohvatati osnove i imas superzabavnu stvar. malo sam probao LBP i bio sam potpuno zbunjen, koliko je to dugo i dosadno iskustvo, pogotovo kad ne znas sto cemu sluzi. ovo se cini ne samo dosadnim vec pomalo i teskim koliko sam vidio. ok, mozda postoje ljudi koji zele potrositi 5-6 sati napraviti level koji ce odigrati 23 osobe na svijetu ali mislim da su velika manjina.

mislim da ce ovo zavrsiti poput project sparka ako ne i gore.

Bilo je fenomenalnih levela koji su ljudi napravili, i nije ih bilo tesko pronac.
Nije bio najbolji platformer sto se tice gameplay mehanike za razliku od spomenutog Maria koji je sam vrh.
Ali je zato u Mario Makeru manje vise svaki level isti sto se artisticke strane.
Dok su i LBP mogao raditi napravit atmosfericki dosta razlickte levele ako si imao mota.
LBP ti je davao dosta vise mogucnosti u tom podrucju.
Nije prvi dio bez razloga bio tako uspjesan kod kritike i publike. Nastavci su OK ali nisu napravili dovoljan iskorak u odnosu na prvi.

Dreams je ocito u nekim problemi sto se izrade tice. Nadam se da ce dobro ispast jer su dosadasnje prezentacije igre bile traljave.

Nadam se da ce dobro ispast jer su dosadasnje prezentacije igre bile traljave.
ovo je jos i jako ljubazno.

nemoj me krivo shvatiti LBP je meni kao platformer odlican a i sto kazes bilo je stvarno odlicnih user made levela kojih sam igrao. no editor je bio bas za ljude s puno zivaca i vremena, ja sam recimo radio level i to nije bas na nista licilo, bolji igrac ga proleti za 25 sekundi a meni je trebalo par sati za izradu. mario maker sam kod kolege s posla probao i to je sasvim drugo iskustvo, stvarno intuitivno i misljenja sam da svako moze tu napraviti zanimljiv level. ne treba biti uopce pretjerani kreativac i zato je igra toliko obozavana jer je apsolutno za svakoga napravljena.

dreams uz sve cudne stvari koje su prikazane, tu formulu jos dodatno komplicira i mislim da to ne moze ispasti dobro. zato sam povukao paralelu sa project sparkom koji je imao pregrst funkcija i u kojem je neki lik napravio svojevrstan remake prvog conkera, ali mislim da je premalo takvih ljudi koji ce uzduz i poprijeko prostudirati igru da bi napravio nesto korisno.

zato sam vise volio da su napravili neku manju ali sarmantnu igru poput tearawaya koji je za mene osobno bio bomba.

editor je bio bas za ljude s puno zivaca i vremena, ja sam recimo radio level i to nije bas na nista licilo, bolji igrac ga proleti za 25 sekundi a meni je trebalo par sati za izradu. mario maker sam kod kolege s posla probao i to je sasvim drugo iskustvo, stvarno intuitivno i misljenja sam da svako moze tu napraviti zanimljiv level. ne treba biti uopce pretjerani kreativac i zato je igra toliko obozavana jer je apsolutno za svakoga napravljena.
Usporedba sa Mario Makerom je na mjestu, samo što je Mario Maker, opet, za jedan specifičan žanr i daje alate samo za taj žanr. Naravno da je lakše i fokusiranije raditi u Mario Makeru jer su sve kockice uvijek iste - ti sam ne radiš nijednu kockicu. LBP je bio isti žanr ali si sam radio kockice i definitivno nije za svakoga, ali ima dovoljno kreativaca kojima je to suludi gušt.

Dreams će pokušati postati jedan Mario Maker za 3D prostor, a po streamovima koje sam gledao, potencijala definitivno ima.

mjesec kasnije

Awesome

https://youtu.be/7q3LTjWW5Ys

Ova igra je konačno dobila svoj smisao. Super izgleda

Sad samo da najave i pokažu VR podršku na experienceu i gotovo.

5 dana kasnije

Vjerujem da će većini biti čudno što sljedeće dolazi sa moje strane, ali nakon ovogodišnjeg TGA trailera i prezentacija koje su ekipa iz Media Moleculea odrađivali zadnjih dana - I’m a believer. ;) Mislim da napokon i u MM-u imaju vjeru u ono što rade, a sami projekt dobija konture nečeg što bi trebalo biti big deal. Kao što je nekoć i Little Big Planet bio. Upravo zbog LBP-a smatram da MM kod Sony-a ima ogroman kredit, pa se projekt ovako odužio, a da njegova realizacija nikad nije došla u neizvjesnost.

Maloprije sam s guštom pogledao ovaj PSX panel. Napravite si čaj, prigušite svjetla i napravite isto. (:

https://www.youtube.com/watch?v=watch?v=QfkXRc-b5kY&t=877s

Znam da nitko od nas ne bi trebao padati na Peter Molyneux "You can do everything" obećanja, ali koliko god zvuče tako, iz nekog razloga im vjerujem u sve šta pokušavaju prodati. Sjećam se i Hidea Kojime pred koju godinu kad je nahvalio studio do te mjere da je rekao da bi volio da i kod njega u KP-u vlada takva atmosfera (ovo je bilo za vrijeme one potrage za engineom/razgledavanja raznih Sony studija...). Stvarno su down to earth ekipa koja gušta u ovome što radi, ne libe se biti potpuno drugačiji i nadam se da će im se na kraju isplatiti (isto kao i te puste odgode, valjda je svrha opravdana). Postoji strah i od tog learning curvea koje ovakve igre traže. I da, uz vas sam na tom polju, ali imaju i previše iskustva u ovom tipu igara da taj curve ne svedu na minimum, plus što su obično u ovim igrama communityji legendarno pozitivni i maštoviti. Barem mi tako sestra kaže. (:

Iako i story mode ove igre izgleda stvarno sweet, jednom kada ga završimo ne bi trebao biti problem skidati levele drugih i guštati u ovome kad god poželiš. Jebote, pa LBP community još pravi levele po prvom LBP-u (ta igra je izašla 2008). Bolest.

Znači stvarno se radi o maštariji svih onih koji su ikad htjeli kreirati igru. Ova igra je taj alat i najlakši pristup toj želji. S druge strane, ne trebaš kreirati apsolutno ništa i putem igrinog auto-surfa igrati praktički igre u igri čime vijek ove igre ima potencijal koji sami odredite. Da ne spominjem i Music Editor u igri koji sasvim poseban alat koji je ovdje samo jedan djelić i ono najbitnije - na prvu stvarno sve izgleda jednostavno. Ljudi će raditi čuda sa ovom igrom, kažem vam. Ovo također može biti i PSVR killer app. Iskreno se nadam da će im sve proći po planu i da ćemo u ovo moći uskočiti s guštom sljedeće godine. (a u Beti istražiti mogućnosti detaljnije)

Jedini strah koji ja imam je da će mi sestra nekako saznati za ovo, a onda će satrati Boga u meni. Mada, ako se ne trudim biti šaljivdžija, da izbace ovu igru sljedeće godine u ovo predbožićno razdbolje - couch co-op Dreams-a sa njom bi bio jebeni vrh od poklona. (:

Možete pronaći dosta ljudi na internetu koji se u ovom trenutku kunu da će Dreams biti velika Playstation stvar, i ako ćemo iskreno - uopće me ne čudi. Ako ne ništa, barem morate priznati da svaki pogled na ovu igru razveseli. Barem malo. ;D

Da su nam samo govorili i nahajpali igru isključivo putem trailera i blog postova, sumnje bi bilo. Ali govorimo o ekipi koja je redovito streamala buildove igre tj. editora na twitchu, dokazivala da se radi o funkcionalnom demou (ljudi su mogli isprobat, navodit demonstratore itd.) i pokazala skoro svaki bitan dio svega što rade. A sve funkcionira logično i lako.

Imam dojam da većini nije još došlo do glave o čemu se ovdje radi. Vjerojatno će tiho doć na tržište i bit sleeper hit, a jednom ako se dogodi neko suludo VR iskustvo u ovome moglo bi eksplodirat.

10 mjeseci kasnije

Cini se da se blizi izlazak
gameinformer pokriva
https://www.gameinformer.com/dreams

https://www.youtube.com/watch?v=VfM38g4Z8ns

A ja se nadam više, svaki stream im je bia sve luđi i luđi, ovaj mi je bia fantastičan:

https://www.youtube.com/watch?v=SHUpqwuhMy4

Shawn Layden je nedavno Dreams, uz Days Gone, naveo kao 2019. igre. Beta je i dalje zakazana za ovu godinu.

Cini se da se blizi izlazak
gameinformer pokriva
https://www.gameinformer.com/dreams

https://twitter.com/gameinformer/status/1047160354671800321