fora je ovakva
ja ti pokazem stan, potpuno opremljen sa gotovim instalacijama itd i dam ti poprilicno veliku ciftu i ti ga kupis
na dan useljenja stan prazan i instalacije nisu ni zapocete i ja ti kazem
oces struju? DAVAJ PARE!
kakve to veze ima?
"imamo gotov chaos, u igri su"
"chaos je DLC iako su u igri kao AI protivnik jer (insert bullshit here)"
wait what?
samo su morali stavit kontrole igracu jer ako AI moze upravljat moze i igrac
da su najavili nakon mjesec il dva evo za mjesec dana rasa il 2 kao dlc niko nebi nis reko
developer ili izdavac? nije bitno
njih samo zanima kolicina preordera i prodaja prvih tjedan dva i metacritic score kako bi ekipa u odjelima bila zadovoljna
a po pitanju evoluciji rts-a?
kako i sto mogu promjenit vise? unistiv teren i opremanje jedinica na micro razini, kao main lika u rpg igrama?
simulacija vatre i pozari?
al nije neka velika promjena u smislu kako se igra.. igra
Par napomena ovdje:
1. U kupoprodajnom ugovoru mora biti sve jasno naznačeno što dobivaš za cijenu koju daješ tako da mogućnost da ti netko nešto uskrati jednostavno ne postoji (ako se i dogodi da nešto nije u skladu s ugovorom, postoje vrlo jednostavno načini rješavanja za to)
2. Brkaš marketing i proces kupovine putem specifikacije proizvoda / ugovora - ideja marketinga je da te navuče na neki proizvod gdje se u pravilu neke stvari izvuku iz konteksta da se proizvod prikaže primamljivijim. Ako je chaos rasa kroz marketing prikazana da je u igri (gdje izgleda naravno super, kul i awesome jer mora), to ne znači automatski da mora biti unutar cijene igre jer ti to očekuješ (ili bilo tko drugi). Jedina bi bila "prijevara" da u trenutku kupovine igre nigdje nije eksplicitno naznačeno da je u pitanju dodatni sadržaj (DLC) i da ti nisi svjestan te informacije, a kupio s igru s idejom da je to već unutra.
3. Imajući u vidu prve dvije točke, prilično loša usporedba i nepotrebno čuđenje što firma želi zaraditi lovu na jeftine marketinške fore koje su i dalje 0 prema forama koje izvodi proizvođači mobilnih free-to-play igara.
4. Imajući u vidu common sense, sve ovo što sam suhoparno objektivno naveo, ne čini Segu manjim prljavim kapitalistom od EA-a. No objektivno gledajući, nisu nikoga pokrali jer mogli su izdati igru samo s dvije rase i upola manje sadržaja i naplatiti sve ostalo kroz DLC-ove. Omjer količine sadržaja za određenu cijenu određuje vlasnik franšize (Sega), a tržište sudi koliko je deal u redu. Ako si prljavi šrkt Židov poput mene, ionako ćeš čekati Steam rasprodaju da kupiš igru i sve DLC-ove po upola manjoj cijeni.