ja sam idalje slan zbog day 1 dlc-a

mislim ako je chaos gotov ko da je tesko stavit i kontrole na te unite ako ih vec AI moze kontrolirat

Chaos je sam jedan u nizu DLC-eva koji ce izbacit. Sta je sa Lizardmen, Ogre Kingdoms, Bretonia, 3 razlicite vrste Elfova, Skaven, Beastmen? Ocekuj jos ovakvih dlc-eva. Valjda ce ih ipak napraviti malo vecima i isplativijima za te novce. Recimo 2 rase i campanja za te rase u paketu se cini boljim.

12 dana kasnije

Nije mi jasna ova hajka za DLC Chaos 
Pa vjerojatno ce se moci naknadno kupiti nakon nekog vremena.
Bonus za one koji preorderaju igru.

Osobno me ova igra jako zanima (a nisam igrao niti jedan Total War). Probao svojevremeno Shogun, ali zbog preslabog PC-a mi je cijeli dojam bio narusen.
Odigrao Dawn Of War i osobno mi je bio drazi od C&C, jer nije bilo skupljanja resursa, te nije bilo moguce gomilati jedinice, jer si ogranicen brojem jedinica koje si mogao imati po partiji.
To mi je bio prvi susret s Warhammer svemirom (ako ne racunam Dark Omen s PS1) i ostao sam odusevljen Orcima i Space Marines.
Nakon toga sam zelio poblize upoznati cijeli taj svemir, ali nikako da dode na red.  :

hajka za dlc je ta sto doslovno gotov sadrzaj i to chaos rasu su vec stavili kao dlc,a to je u najmanju ruku bezobrazno

14 dana kasnije

hajka za dlc je ta sto doslovno gotov sadrzaj i to chaos rasu su vec stavili kao dlc,a to je u najmanju ruku bezobrazno
Nazalost to je normalno u danasnje vrijeme.

Evo koga i zanima dosada otkriveni army rosteri ( s povecim zakasnjenjem XD )

Greenskins- http://wiki.totalwar.com/w/Eleventh_Day_of_Festag
Dwarfs- http://wiki.totalwar.com/w/Dwarf_Army_Roster
Empire- http://wiki.totalwar.com/w/The_Empire_Army_Roster

Vampire Counts sudeci po izjavama slijede uskoro, a Chaos roster vise manje se zna. ( Warriors of Chaos, Chaos Marauders, Marauder Horsemen, Chaos Wolves, Chaos Trolls, Dragon Ogres, Chimeras, Chaos Dragons etc )

Chaos je sam jedan u nizu DLC-eva koji ce izbacit. Sta je sa Lizardmen, Ogre Kingdoms, Bretonia, 3 razlicite vrste Elfova, Skaven, Beastmen? Ocekuj jos ovakvih dlc-eva. Valjda ce ih ipak napraviti malo vecima i isplativijima za te novce. Recimo 2 rase i campanja za te rase u paketu se cini boljim.
gle da oni izdaju igru i nakon pol godine daju van dlc sa 2-3 rase nebi nis reko ali ovako njihat mrkvu ispred potrosaca nije uredu
em je gotovo debelo prije izlaska igre, em su preorderi apsolutno zlo industrije i dio razloga njenog stanja

mene idalje vise zanima gothic fleet al i total war izgleda impresivno

I budu tak napravili, samo je pitanje kolko ce pre-ordera biti za 2, ili trecu igru. Ali su rekli da do trece igre bi htjeli imat svih 16 rasa u igri, tak da.....

Bit ce jos DLC-eva definitivno. I dam se kladit da ce za ovu igru izbacit jos 2 rase, most likely wood elfove ( zbog blizine njihovog podrucja ) i skavene.

mjesec kasnije

Da malo update-am thread:

1. https://forums.totalwar.com/discussion/167717/warriors-of-chaos-roster-and-the-official-wiki/p1

Warriors of Chaos roster:

Legendary Lords:
- Archaon the Everchosen – Melee/Caster (Lore of Fire) (Race Leader)
- Prince Sigvald – Melee
- Kholek Suneater – Melee

Lords:
- Chaos Sorcerer Lord – Caster (Lore of Death, Metal or Fire)
- Chaos Lord – Melee

Heroes:
- Chaos Sorcerer – Caster (Lore of Death, Metal or Fire)
- Exalted Hero – Melee

Mounts:
- Dorghar, Archaon’s War Horse (Archaon only)
- Gorebeast Chariot
- Manticore
- Chaos Dragon
- Chaos Steed
- Chaos Chariot
- Barded Chaos Steed

Melee Infanty:
- Chaos Marauders
- Chaos Marauders (Great Weapons)
- Chaos Warriors
- Chaos Warriors (Great Weapons)
- Chaos Warriors (Halberds)
- Chosen
- Chosen (Great Weapons)
- Chosen (Halberds)
- Forsaken

Melee Monstrous Infantry:
- Dragon Ogres
- Chaos Spawn
- Chaos Trolls
- Chaos Trolls (Armoured)

Melee War Beasts:
- Chaos Warhounds
- Chaos Warhounds (Poison)

Melee Monsters:
- Dragon Ogre Shaggoth
- Chaos Giant

Melee Cavalry:
- Chaos Knights
- Chaos Knights (Lances)

Missile Cavalry:
- Marauder Horsemen
- Marauder Horsemen (Throwing Axes)

Vehicles:
- Chaos Chariot
- Gorebeast Chariot

Artillery:
- Hellcannon

http://wiki.totalwar.com/w/Developing_Technology_Blog

Jos malo info-a na tech i skills.

The Dwarfs

Logically, the Dwarfs have more technologies to unlock than any other race, but their tech tree is also the most rigid, as Dwarfs have their own stubborn traditional ways of doing things and are generally wary of progress. The Dwarfen Tech (posted above) tree consists of two large branches that are based on the pillars of their society: the Clans that are in charge of the military matters and the Guilds that keep their economy running.

Some Dwarf characters can learn skills that speed up research time and these will really pay off in the long run, as the technologies will take more and more turns to complete as you progress deeper in the tree.

The Empire

Unlike the Dwarfs, the Empire does not have a tech 'tree' at all. Instead of technologies having another tech as prerequisite, the Empire's techs all require a certain building to be constructed before research can begin.

Most mid- and high-level buildings have three associated technologies that become available for research once the prerequisite building has been finished and you can choose to complete these in any order you like. Most technologies provide upgrades to the specific units that are recruited at the building that unlocks the technology in the first place, although there are a few civic and economic upgrades available here and there as well.

Greenskins

When you think of Orcs and Goblins, technological progress probably isn't the first thing that comes to mind. Still, inventive Goblins occasionally throw some stuff together and, if things do not prematurely catch fire and explode, come up with something that is actually useful. This way, brainy Goblins provide a valuable contribution to the war effort, which is handy, as they're less likely to get eaten by their bigger cousins, that way.

The Greenskin tech tree is remarkably simple and straightforward. All upgrades have something to do with fighting, war and slaughter, as there is no Greenskin that is interested in increasing economic productivity or other useless nonsense such as that. Greenskins are unique in that they need to do a bit of thinking before they can get their most powerful units, namely the Arachnarok Spider and the Goblin Doom Diver onto the battlefield.

Chaos

The Chaos hordes exist only to serve their dark gods and hope to earn their favour. Powerful Chaos Lords that have earned sufficient favour with the Chaos Gods may ask for boons, but they will need to pay the price first…

Vampire Counts

Not much can be said about the enigmatic Vampire Counts at this stage. It is rumoured that the Vampires managed to get their hands on four cursed tomes of great power and their Necromancer underlings toil endlessly in forbidden libraries to decipher the unholy secrets contained therein...

fora je ovakva

ja ti pokazem stan, potpuno opremljen sa gotovim instalacijama itd i dam ti poprilicno veliku ciftu i ti ga kupis
na dan useljenja stan prazan i instalacije nisu ni zapocete i ja ti kazem
oces struju? DAVAJ PARE!

kakve to veze ima?
"imamo gotov chaos, u igri su"
"chaos je DLC iako su u igri kao AI protivnik jer (insert bullshit here)"
wait what?
samo su morali stavit kontrole igracu jer ako AI moze upravljat moze i igrac

da su najavili nakon mjesec il dva evo za mjesec dana rasa il 2 kao dlc niko nebi nis reko

developer ili izdavac? nije bitno
njih samo zanima kolicina preordera i prodaja prvih tjedan dva i metacritic score kako bi ekipa u odjelima bila zadovoljna

a po pitanju evoluciji rts-a?
kako i sto mogu promjenit vise? unistiv teren i opremanje jedinica na micro razini, kao main lika u rpg igrama?
simulacija vatre i pozari?
al nije neka velika promjena u smislu kako se igra.. igra

Gle ga opet se svada sam sa sobom xd Sve ja to kuzim, nit me zanima sad to komentirati.

Mislim da ce vise informacija o Vampire Counts biti negdje u ozujku...

Gle ga opet se svada sam sa sobom xd Sve ja to kuzim, nit me zanima sad to komentirati.

Mislim da ce vise informacija o Vampire Counts biti negdje u ozujku...
e dodem i pokaze mi prvu stranicu i svadu idalje a ne drugu i ja mislio da ekipa idalje to komentira pa reko proc kroz sve ak nekom nije jasno

ma bad ma bad
isti dan sam jednom posto 4 puta odjednom isti post i tak

e kaj se desi u igri ak unit umre? jel tipa xcom di se gubi sve na tom unitu ili leaderi mogu "prezivit" kad bitka zavrsi?

Uniti perma umru, ali leaderi su samo incapacited I think. Pa ih poslije bitke moras lijeciti ili neki vrag.

fora je ovakva

ja ti pokazem stan, potpuno opremljen sa gotovim instalacijama itd i dam ti poprilicno veliku ciftu i ti ga kupis
na dan useljenja stan prazan i instalacije nisu ni zapocete i ja ti kazem
oces struju? DAVAJ PARE!

kakve to veze ima?
"imamo gotov chaos, u igri su"
"chaos je DLC iako su u igri kao AI protivnik jer (insert bullshit here)"
wait what?
samo su morali stavit kontrole igracu jer ako AI moze upravljat moze i igrac

da su najavili nakon mjesec il dva evo za mjesec dana rasa il 2 kao dlc niko nebi nis reko

developer ili izdavac? nije bitno
njih samo zanima kolicina preordera i prodaja prvih tjedan dva i metacritic score kako bi ekipa u odjelima bila zadovoljna

a po pitanju evoluciji rts-a?
kako i sto mogu promjenit vise? unistiv teren i opremanje jedinica na micro razini, kao main lika u rpg igrama?
simulacija vatre i pozari?
al nije neka velika promjena u smislu kako se igra.. igra
Par napomena ovdje:

1. U kupoprodajnom ugovoru mora biti sve jasno naznačeno što dobivaš za cijenu koju daješ tako da mogućnost da ti netko nešto uskrati jednostavno ne postoji (ako se i dogodi da nešto nije u skladu s ugovorom, postoje vrlo jednostavno načini rješavanja za to)
2. Brkaš marketing i proces kupovine putem specifikacije proizvoda / ugovora - ideja marketinga je da te navuče na neki proizvod gdje se u pravilu neke stvari izvuku iz konteksta da se proizvod prikaže primamljivijim. Ako je chaos rasa kroz marketing prikazana da je u igri (gdje izgleda naravno super, kul i awesome jer mora), to ne znači automatski da mora biti unutar cijene igre jer ti to očekuješ (ili bilo tko drugi). Jedina bi bila "prijevara" da u trenutku kupovine igre nigdje nije eksplicitno naznačeno da je u pitanju dodatni sadržaj (DLC) i da ti nisi svjestan te informacije, a kupio s igru s idejom da je to već unutra.
3. Imajući u vidu prve dvije točke, prilično loša usporedba i nepotrebno čuđenje što firma želi zaraditi lovu na jeftine marketinške fore koje su i dalje 0 prema forama koje izvodi proizvođači mobilnih free-to-play igara.
4. Imajući u vidu common sense, sve ovo što sam suhoparno objektivno naveo, ne čini Segu manjim prljavim kapitalistom od EA-a. No objektivno gledajući, nisu nikoga pokrali jer mogli su izdati igru samo s dvije rase i upola manje sadržaja i naplatiti sve ostalo kroz DLC-ove. Omjer količine sadržaja za određenu cijenu određuje vlasnik franšize (Sega), a tržište sudi koliko je deal u redu. Ako si prljavi šrkt Židov poput mene, ionako ćeš čekati Steam rasprodaju da kupiš igru i sve DLC-ove po upola manjoj cijeni.

Uniti perma umru, ali leaderi su samo incapacited I think. Pa ih poslije bitke moras lijeciti ili neki vrag.
e to me zanimalo

Deadwalker
pa trziste jasno glava protiv toga
deus ex ko primjer
ali uvijek ce bit ekipe koja preordera day one tako da svi ispastamo zbog njih

Jedina bitna i statistički realna / relevatna ocjena određene prodajne strategije je broj preordera. Sve ostalo je dodatni marketing za igru.
U slučaju Deus Ex-a cijela stvar je postala viralna pa je počela previše štetiti marketingu igre. Tada je jedini logični potez bio odustajanje od svega uz isprike javnosti.

18 dana kasnije
15 dana kasnije
godina kasnije
21 dana kasnije