17-og travnja na HBO-u kreće serija po vjerojatno i najboljoj knjigi (knjigama) ikada napisanima.Prva sezona (od 10 epizoda) prati radnju iz prve knjige, Game of Thrones ( Igra Prijestolja ) iz navedenog ciklusa knjiga A Song of Ice and Fire ( Pjesma Leda i Vatre)Ciklus (zasada) čine 5 knjiga:Igra Prijestolja ( A Game of Thrones )Sraz Kraljeva ( A Clash of Kings )Oluja Mačeva ( A Storm of Swords )Gozba Vrana ( A Feast for Crows )Ples Zmajeva ( A Dance of Dragons )Šesta i sedma su u planu, a šesta se očekuje već ove godine.Tko god nije pročitao ovo, propustio je previše...apsolutna preporuka za svakog fana fantasy (ako mogu svrstat kompletno u taj žanr) tematike.Official SiteIMDBSlike sa setaOfficial trailerIron Throne trailerTeaser trailerFan-made trailer sa Heart of Courage glazbenom podlogom Inside Game of Thrones, 11 minSadrži neke scene koje mogu sadržavati spoilere (n¡šta drastično)Poison trailerMaking Game of Thrones, Part 2Makinggameofthrones.com ---> stranica ("blog") sa wallpaperima, videima i intervjuimaIntroGlumačka postava (klik na sliku za veću rezoluciju) : Sean Bean ---> Eddard Stark Peter Dinklage ---> Tyrion Lannister Kit Harrington ---> Jon Snow Nikolaj Coster - Waldau ---> Jaime Lannister Lena Headey ---> Cersei Lannister Sophie Turner ---> Sansa Stark Richard Madden ---> Robb Stark Maisie Williams ---> Arya Stark Aidan Gillen ---> Petyr Baelish Mark Addy ---> Robert Baratheon Jason Momoa ---> Khal Drogo Harry Lloyd ---> Viserys Targaryen Emilia Clarke ---> Daenerys Targaryen Rory McCann ---> Sandor "Pas" Clegane Conan Stevens ---> Gregore Clegane Michelle Fairley ---> Catelyn Tully Stark Alfie Allen ---> Theon Greyjoy Charles Dance ---> Tywin Lannister Finn Jones ---> Loras Tyrell (Vitez Cvijeća) Anthony Gethin ---> Renly Baratheon Iain Glen ---> Jorah Mormont Isaac Hempstead - Wright ---> Bran Stark Joseph Mawle ---> Benjen Stark Jerome Flynn ---> Bronn Jack Gleeson ---> Joffrey Baratheon Jaime Sives ---> Jory Cassel Aimee Richardson ---> Myrcella Baratheon Art Parkinson ---> Rickon Stark James Cosmo ---> Joer Mormont (Commander of Night`s Watch) John Bradley ---> Samwell Tarly Conleth Hill ---> Varys Natalia Tena ---> Osha Miltos Yerolemou ---> Syrio Forel Roger Allam ---> Ilyrio Mopatis Susan Brown ---> Septa Mordane Roxanne McKee ---> Doreah Amrita Acharia ---> Irry Emun Elliot ---> Marillion Joe Dempsi ---> Gendry Owen Teale ---> Ser Alliser Thorne Kristian Nairn ---> Hodor! Josef Altin ---> Pyp Elyes Gabel ---> Rakharo Lino Faicoli ---> Robin Arryn Mia Soteriou ---> Mirri Maz Duur Mark Stanley ---> Grenn Julian Glover ---> Grand Maester Pycelle Kate Dickie ---> Lysa Arryn Donald Sumpter ---> Maester Luwin Francis Magee ---> Yoren Eugene Simon ---> Lancel Lannister Wilko Johnson ---> Ser Ilyn Payne Ron Donachie ---> Rodrik Cassel Ian McElhinney ---> Ser Barristan Selmy Peter Vaughan ---> Maester Aemon David Bradley ---> Walder Frey AryaJoffreyJorahJon i Samwell TarlySansaSandor "The Hound" CleganeTheon GreyjoyVarys i PetyrNajvažniji su stavljeni, neki još nisu potvrđeni, neki nisu posebno važni a za neke nisam našal adekvatnu sliku.House banners:...Serija je upravo završila sa emitiranjem 5. sezone, a u nekim dijelovima serija je već prestigla knjigu. 6. sezona će se ako nastave po trendu emitirati u 4. mjesecu iduće godine. ....Courtesy of Tuhy ...Ja sam samo malo nadopunio i ispravio neke greškice.
Game of Thrones
Kakav je do sad GoT, stao sam na kraju 3 sezone, inače ne volim gledati seriju na koju moram sedmično čekati po jednu epku
Sad imam 4-tu čitavu i 5-u da odgledam .
Dosadan je GoT, k'o u sapunici, čekaš tjedan dana da se kava skuha...
Ok, je ali ukratko puno zuje, malo meda daju...
Ah, boljka većina serija danas, nadam se da će brzo vratiti tempo onda.
Koliko Tommen Lannister ima godina prema knjigama?
A GoT je sve samo ne dosadan.
Da, nema borbi u svakoj epizodi. Možda jednom ili dvaput u sezoni. Ali ostalih događaja, likova i fantastičnih dijaloga ima napretek.
Ak je ovo sporo, kaj su prve epizode True Detectivea? Koji je, da se ne shvati krivo, također vrhunska serija.
Moram priznati, oduševljen sam 4-om sezonom, evo upravo danas je odgledao, sjajni razvoji likova i sve samo ne usporeno.
Mislio otići leći, ali nisam mogao izdržati da ne pogledam i prvu epku 5-e sezone, i šta da kažem, ni u jednom trenutku mi nije bilo dosadno.
Koliko Tommen Lannister ima godina prema knjigama?C'mon ljudi, nemojte da searcham na google-u, jednom sam se tako opržio pa vie nikad.
I koliko godina ima Margaery pri tome ?
Ne znam. Nisam čitao knjige, ali ako sam dobro skužio sad na nekim wikiama, 9 Tommen, 16 Margaery.
Thx man, čovječe u seriji imaju oboje najmanje na tu brojku 7+ godina XD
Btw. uspio sam odgledati zadnju epizodu i spreman sam za 9-tu.
Ova zadnja me je držala u neizvjesnosti sve do kraja, najbolja epka u sezoni.
A inače su takve titule rezervisane za 9-u, tako da treba dočekati sutra.
Da. Ova prošla je bila maestralna.
Od fantastičnih dijaloga između Tyriona i Khaleesi, tužne sudbine Mormonta, Sansinog razgovora sa Reekom do maestralne bitke na kraju. Majko mila. A tamo je pak bilo sve genijalno. Doček, razgovor, priprema pred fajt, i onda cijeli taj fajt! Napokon prikaz whitewalkera kak spada, pa trenutak kad vidi da mač u sebi ima dragonglass most likely, ili nešto jednako dobro, kako gledaju oni na konjima sa vrha litice, te na kraju onaj zlokobni pogled i razmjena moći :)
Potpis, sve je savršeno bilo.
Kako sam samo u sebi skočio sa kauča kad je Jon pokupio mač i blokirao White Walker-a, baš ono Fuck Yeah.
Prvo sam isto pomislio u sebi da mač ima Dragonglass, ali možda je čak i mač iskovan od Valyrian čelika u Dragonfire .
Napokon malo i takvih trenutaka, pogotovo nakon morbidne 7-e epizode i Sansinog silovanja.
Iako je odlična scena bila, rekao sam pa majku mu koliko već Stark familija mora trpiti.
E upravo to!
Fakat, svi do zadnjega od početka trpe.
A da, zaboravih i na cold b itch Cersei. Oh, kako sam bio sretan kad je napokon dobila po nosu. Al i dalje se inati i prkosi. Fantastično. Svi su joj krivi, svi su pokvareni, osim nje i jadnog ubijenog sinčića.
Baš me zanima dal će se uspjet izvuć i zatuć ovu časnu sa šefljom po glavi ili će napokon završit kak treba.
Zmija je to, ne bi me čudilo da se izvuče.
A lol, ovakva mi je reakcija bila kad ju je ona časna lupala onom kutljačom
http://i.imgur.com/kyPPVZM.webm
Btw. kako sve više napreduju sa Jon-ovom kampanjom, bojim se da će svakog trenutka nekako kobno završiti, doslovno sam nakon Red Wedding ostao skeptičan prema svim likovima koji su mi prirasli srcu.
Sjećam se da sam baš ono navijao za Robb-a i sve je nekako tome trebalo ići, ponosni i časni kralj Robb, sin jednako časnog Ned Starka, onaj koji će osvetiti oca i vratiti svoje sestre.
Kad... šipak
Expect the unexpected.
Također ona scena sa Bronn-om
u zatvoru, kad ga ona Snake sestra otruje, plakao sam od smijeha XD XD
Usput, čudi me kako ništa dosad nisu spomenuli za
Brann-a i njegovo letenje.
Navodno je današnja bila također fantastična. Još nisam stigao gledat. Ali, ako sam dobro ovako pospan vidio, Druckman ju je na twitteru nahvalio skroz (ili Kojima, ne znam više, sve mi je u magli...)
Kaj se ovog zadnjeg tiče, pričali su još prije početka sezone, da taj cijeli story arc uopće ne budu dirali ove sezone.
A Bronn i ona ženska. Omg. Odlična scena :) Malička je fakat dobra. Na prvi pogled mi nije djelovala ko neka bomba, ali u tim scenama...drool na kvadrat. :)
Bome nisam mogao izdržati da ne pogledam, i bez spojlanja još jedna 10-ka u mojoj knjizi.
Evo chills me drži 5 min nakon serije, hell.
Obavezno kad pogledaš javi dojmove
Uh uh, jedan korak naprid, dva unazad...
Znaci nisu imali s cim začinit Stannisov pohod na Winterfell (jer su face Ashu odlucili ne ukljucit, vjerojatno iz razloga jer bi tad trebali i ostatak Zeljeznog otocja ukljucit za sta vjerojatno nemaju ne znam ni ja cega, volje, sredstava, ideje za realizaciju, maste, vremena, no kako bilo zakinuli su gledatelje za najbolesnije likove u ovom serijalu), pa su se odlucili na to da SPALE malenu Shireen, svaka cast. Ovo je bilo waaaay too much, cak i za ovu seriju. Cisto igranje na kontroverzu, bezveze. A da ne govorim da je team Stannis s ovim vjerojatno izgubija vecinu simpatizera a sudeci po leakovima iz 7.knjige njegova prica tu ne staje, tako da su to vrhunski uyebali. A u knjizi mi je bija jedan od drazih.
Znaci za neke blage promjene jesam, pogotovo kad si cita knjige pa da te se malo iznenadi, ali ne kad one idu na gore.
Osim ovih u 8. epizodi sve su na gore. No eto aj te su bile zbilja nevjerojatne, pogotovo ova sa Tyrionom i malenom, jerbo su tu dosta odugovlacili i komplicirali u knjigama.
Ubacili su scenu sa Walkerima i dobili mlak dolazak divljaka na jug, aj tu bi mozda i prista na kompromis no isto su ovo potonje mogli izvest upecatljivije malo. Ispala je kao neka pro forma.
Do sinoc su vec dvaput prikazali Drogona da bi izazvali mlaku erekciju u gledaoca umisto da su se strpili do 9te epizode i izazvali 9 puta jaci klimaks. A i ta scena mi je mlako izvedena.
Nije me puno briga, prosa me malo GoT 'djir', ali mi je zao jer pojednostavljaju taj cili lore i zakidaju gledaoce. Da su svi na svojim dijelovima Westerosa (Davos i Jamie pogotovo) ovo bi bilo puno bolje. Losa im je vizija, ne znam cemu to vodi.
Cilo vrime cekam da vidim Eurona i Victariona sa jebenim Dragonbinderom a ispada da od toga zbilja nikad nista nece bit. Samo radi toga zasluzuju da ih se razapne
Ako budem ove godine statira sve cu im sabotirat
Jebemu, moraću početi knjige čitati :-P.
Meni iz perspektive gledaoca koji nema pojma sa dešavanjima u knjizi je ovo ekstra zasad, mada iz prošlih svojih iskustava sa čitanjem knjiga pa gledanjem filma, serije itd. uvijek sam smatrao da je adaptacija poorly obrađena.
Ali opet, iz perspektive običnog gledaoca, stvarno visoko kvalitetna i producirana serija sa sjajnim glumama i obratima koje ne pamtim kad sam gledao u nekom blockbuster-u.
Inače, što se tiče zadnje epke i kraja, nekako mi je postalo osvježenje vidjeti cliche kraj, i to dobrodošlo.
--------------------------------------------------------
Btw. jel ovo snimano u Hrvatskoj, nekako mi skroz liči na tu klimu
Ako jeste, kako da dođem do onog kipa
To je kod katedrale u Šibeniku, da.
Odgledao upravo epizodu. Ne znam kaj da velim.
S jedne strane, da, ponovno odlična epizoda, bio sam napet cijelo vrijeme. Ali ga fakat pretjeruju već lagano sa gadostima. Ljudima je to već sve počelo ić na kitu.
Užasno mi je ovo bilo. Stvarno užasno. Čak je i bezdušnoj majci na kraju bilo žao, a ovaj pizdek ne. Kao, moram ostat vjeran samom sebi, like WTF, koja glupost.
Jedno mi je gledat Ramzija (Ramzi, Ramzi!!) i Cersei koji su pokvareni do srži, a drugo gledat ovako "normalnog" lika koji rade odvratne prokletinje zbog svog sna da postane kralj. Mrš u 3pm, seljačino. Ako je to meaning to an end, onda nisi zaslužio bit ne kralj, nego ni hemeroid na Varysovoj guzi.
Užas.
I žao mi je kaj im je budžet očito mali, jer je ono na kraju bilo sasvim neuvjerljivo. Gore nego Dragonheart tamo devedesetih.Od skaliranja veličine - čas je mali, čas ogroman, do onog jahanja...
Ali, sve u svemu, opet jako sadržajna epizoda i vrlo emotivna.
Istina
Meni je stvarno čudno da su na kraju pisci serije odlučili se za još morbidniju scenu nego što je u knjigama, baš sam sinoć čitao, ja sve mislio da je Stannis MORAO prema knjigama spaliti kćerku, pa hajde i nekako.
Kad ono u knjigama spalio neka tri vojnika, a u kampu uopšte nisu ni ni ona ni žena.
Baš sucks.
Također
Kad malo bolje razmislim, i Jaime-jeva kampanja mi je ličila na neki side quest.
Iako mi je bilo super zanimljivo, i stvarno na par mjesta humoristično (jer su dobili priliku da nekako ponovo dovuču Bronn-a), kad sagledam kako je to sve na kraju uticalo na glavnu radnju...
Nikako.
edit.
Sad sam čitao baš za tu scenu na ign-u, izgleda da (book spoiler!)
je George R.R. rekao showrunner-ima da je on zamislio taj kraj za Shireen u 6-oj ili 7-oj knjizi, što znači da će od ovog trenutka na dalje vjerovatno GoT serija spojlati polako i nadolazeće knjige, jer očito nema HBO vremena da čeka 10 godina da on završi svoje knjige