Stvar je u tome da baš dobiješ kućnu i prijenosnu konzolu u jednom, s modularnim kontrolerom. Ovaj put ništa od toga nije gimmick niti velika unikatnost, što ujedno obećava i odličnu podršku 3rd party studija. Ovo će biti raj i za reizdavanje nešto starijih igara, što je u konačnici čak i dobro.
Objektivno ovo je handheld konzola sa mogućnosti igranja na velikom TV-u.
Prvo je handheld pa onda sve ostalo jel. Što se tiče 3rd partya oni će biti ograničeni hardverom...opet.

Ako se proda u dovoljno primjeraka, 3rd party podrška neće izostati. Ograničeni... to je floskula po meni, igra se može napraviti za bilo što, samo nek mi ne cmizdre dok traže 60 novaca za poluproizvode.

So...specifikacije navodno:

Quad core ARM Cortex-A57 cores, max 2GHz
NVidia second-generation Maxwell architecture
256 CUDA cores, max 1 GHz, 1024 FLOPS/cycle
4GB RAM (25.6 GB/s, VRAM shared)
32 GB storage (Max transfer 400 MB/s)
USB 2.0 and 3.0
1280 x 720 6.2″ IPS display
1080p at 60 fps or 4k at 30 fps max video output to TV
Capcitance method, 10-point multi-touch
http://wiiudaily.com/2016/10/rumored-nintendo-switch-specs-reveal-a-pretty-weak-console/

To su navodno specifikacije starih dev kitova koji su slani developerima. GPU je u ovom slučaju Tegra X1 koji je baziran na Maxwell arhitekturi, dakle hardware "star" već godinu dana. Vrlo lako može biti kao što se šuška da NVIDIA ubaci X2 chip baziran na Pascal koji igrom slučaja kao NX dolazi 2017 pa se i tu da isto razmišljati. NVIDIA isto tako radi posebni API samo za Switch GPU da izvuče što više iz uređaja pa i to isto treba uzeti u obzir. "Dock" koji dolazi sa konzolom ima garant još jedan GPU za upscale a možda i za više od toga jer u biti X1 nema snage za takvo što.

Vjerojatno samo upscale, teško da je prebacivanje s jednog na drugi GPU  izvedivo on the fly. Ali ako igre budu fluidne na malom ekranu i to se upscalea na veliki, više i ne treba.

Nema dock GPU, to je Nintendo potvrdio (i previše skupo bi bilo), ali ono što može je da omogući punu jačinu, tj. originalni clock možda cpu-a i gpu-a, zbog manjeg zagrijavanja i bez opterećenja na bateriju kad je "on the go". Sad do developera je kako će to iskoristiti.

Btw. ja ne bih obazirao se puno na ove specifikaciju, kao što Prayer kaže, to su stare dev verzije (jednako kao što je ako se ne varam ps4 imao 4gb (ili 6 ) gddr5 u dev verziji, pa odlučili pojačati na 8 ).
Također šuška se da nvidia želi, nakon gorkog prošlog okusa, da se vrati u konzolaško tržište, pa čak i pod cijenu da ne naplati onoliko koliko bi u normalnim slučajevima uradila za novi tech, te da je Nintendo zapravo jako odlično prošao u ovom dogovoru.

Nekako mislim kad kažu da je "custom" Tegra da je bazirana na Pascal arhitekturi, što bi bilo objašnjenje za takvu jačinu, a kakvu-takvu bateriju i manjak zagrijavanja.

Kako god bilo, vjerovatno ćemo uskoro saznati istinu, ali definitivno je da neće biti "dodatnog" GPU-a u dock-u. Eventualno znači dodatni ventilator i otključavanje clocka već postojećeg hardvera.

12.1.2017. prezentacija Switcha, može se očekivati otkrivanje cijene, datum izlaska i popis igara koje su trenutno u razvoju

http://nintendoeverything.com/nintendo-switch-presentation-announced-for-january-12/

Ako se proda u dovoljno primjeraka, 3rd party podrška neće izostati. Ograničeni... to je floskula po meni, igra se može napraviti za bilo što, samo nek mi ne cmizdre dok traže 60 novaca za poluproizvode.
Upravo to. Ako ćemo se voditi primjerom uspješne konzole kao što je DS, očekuju nas fantastične ekskluzive...hrpa njih. Tko voli brojati i želi što više sličica, adaptivno vertikalno sinkroniziranje, anizotropno filtriranje, 4K i VR, sigurno neće tražiti ovakvu konzolu.

Lukav je taj Nintendo. Znali su da ako izbace kucnu konzolu only da ce biti veci flop od N64, NGC i Wii U zajedno. Tako su se dosjetili da izbace kucnu konzolu i handheld u jednom s cime barem mogu biti uspjesni u Japanu zahvaljujuci tome sto Japanci obozavaju mobilne uredaje. Nazalost handheld konzole nisu vise popularne izvan Japana. Evo npr., izvan Japana se PS4 prodao vise u 2,5 godine nego 3DS u 5 s tim da je PS4 u prosjeku 200 dolara skuplji od 3DS, igre su mu 50% skuplje, te se naplacuje online. Nazalost, ne vidim da ce Switch dostici ukupne brojke Wii U.

Sve se više šuška o novoj Tegri, navodno će imati vrlo slične performanse PS4 a i evo danas je potvrđeno da će Switch imati 4 gb Rama što je duplo nego što Wii U ima.

Sve se više šuška o novoj Tegri, navodno će imati vrlo slične performanse PS4 a i evo danas je potvrđeno da će Switch imati 4 gb Rama što je duplo nego što Wii U ima.
Odlicna vijest! Dakle Switch ce imati jednako kvalitetnu third-party podrsku kao i Wii U. Ali tko zna, ako bude uspjesan u Japanu mozda poput 3DS-a bude krcat japanskih no-name igara koje na zapadu ne zanima 1% igraca.

Ti ga Emilijo baš kenjkaš na kvadrat.

Odlicna vijest! Dakle Switch ce imati jednako kvalitetnu third-party podrsku kao i Wii U. Ali tko zna, ako bude uspjesan u Japanu mozda poput 3DS-a bude krcat japanskih no-name igara koje na zapadu ne zanima 1% igraca.
Wii U ima 2GB rama stime da jedan gigabajt ide IOSU  (sistemu) dok drugi gigabajt ide za igre. Dakle, Wii U je konzola u biti sa jedan gigabajt rama, no unatoč tome pokreće igre poput Watch Dogs i kojekakvih drugih first party igara bez problema, uzevši to u obzir siguran sam da će Switch imati i više nego dobre performanse za first party igre, tobože Nintendo nije ni cilj ikad bio se natjecati sa Microsoftom i Sonyem već su se više fokusirali na igre koje se rade za njihove konzole. Što se tiče 3DS "no name" igara ne mora značiti striktno da su no name već da ti nisi upoznat s njima, 3DS kao konzola ima minimalno 25 kvalitetnih ekskluziva što je čini mi se više nego što su last generacije konzole imale, to što više nisu u điru prijenosne konzole i da se slabo prodaju to je skroz druga priča.

Wii U ima 2GB rama stime da jedan gigabajt ide IOSU  (sistemu) dok drugi gigabajt ide za igre. Dakle, Wii U je konzola u biti sa jedan gigabajt rama, no unatoč tome pokreće igre poput Watch Dogs i kojekakvih drugih first party igara bez problema, uzevši to u obzir siguran sam da će Switch imati i više nego dobre performanse za first party igre, tobože Nintendo nije ni cilj ikad bio se natjecati sa Microsoftom i Sonyem već su se više fokusirali na igre koje se rade za njihove konzole. Što se tiče 3DS "no name" igara ne mora značiti striktno da su no name već da ti nisi upoznat s njima, 3DS kao konzola ima minimalno 25 kvalitetnih ekskluziva što je čini mi se više nego što su last generacije konzole imale, to što više nisu u điru prijenosne konzole i da se slabo prodaju to je skroz druga priča.
Grafick prikaz Watch Dogs na Wii U je na razini PS3 koji je izasao 2006. Frame-rate cak i gori.

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-vs-watch-dogs-on-wii-u

Dakle ne kupuješ Switch? Ne bi ni ja da ne izlazi Zelda na njem, odnosno možda WiiU ubodem za 1000 kn ali kad prodam Wii.

Grafick prikaz Watch Dogs na Wii U je na razini PS3 koji je izasao 2006. Frame-rate cak i gori.

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-vs-watch-dogs-on-wii-u
Nebitno, sama činjenica da konzola sa tako slabim komponentama uspjeva postići tako impresivne stvari govori i više nego dovoljno da Nintendo zna izvući sve iz konzole pa samim time i čisto sumnjam da će NX biti flop, pogotovo kada NVIDIA stoji iza njega.

Ha ha naravno, no opet se dosta često znam pitati da li on to zaozbiljno ili...

ti znaš da je on troll?
Ha ha naravno, no opet se dosta često znam pitati da li on to zaozbiljno ili...
Nažalost, nakon najave PS4 Proa Emaču se stanje pogoršalo. Trenutna terapija i medikamenti nisu više dovoljni da bi ga držali pod kontrolom. Trebalo bi pojačati dozu i prilagoditi terapiju, jer razlika od 2.72 teraflopsa od najbližeg konkurenta XB1S bi u narednih godinu dana mogla biti pogubna za njega. A i za nas.

Što reći, čeka se 12.1, za višo info-a.

Koncept mi se sviđa, mislim da tržištu ne treba novi PS ili XBox.
Meni je Wii U pružio/a sate i sate zabave, tako da su mi svakako najbitnije igre te ću na osnovu toga donesti odluku da li kupiti.
Za neku veću prodaju bitan je 3rd party support te se nadam da će se tu stanje popraviti, ali stvarno jako malo znamo o hardweru tj. snazi same konzole te procesorskim mogućnostima docka, pogotovo za neki future dock upgrade.

23 dana kasnije

sorry al sanjas. To jednostavno nije moguce.
Mislim nek bude bilo bi to dobro jer to bi bio ogroman skok u tehnologiji. No da uredaj koji ne moze imat posteno hladenje i jos ga pokrece baterija bude snazan ko PS4 je znanstvena fantastika.