Iako je Nintendo Switch trebala bit moja prva Day One konzola u životu, zdravi razum ili neki vrag su presudili, i odusta sam na neko vrijeme. Vjerojatno po prvi put sam racionalno sagleda situaciju po pitanju gaminga...
Switch će biti bomba, uvjeren sam. Ta konzola ima nevjerojatan potencijal, i iskreno se nadam da Nintendo ovaj put stvarno zna šta radi. Konkretno me ova situacija oko Breath of the Wild-a muči . Koliko je ludo dati preko tri tisuće kuna za novu Zeldu? Vrijedi li toliko? Densetsu će reći da vrijedi, Metacritic zadnja 24 sata šamara sa tom bolesnom ocjenom koja iskače svako malo (samo čekam situaciju dok čekam red u dućanu kako dvije starije gospođe raspravljaju je li nova Zelda toliko dobra, ili da se zalipim u prometni znak na kojem piše Zelda 98). Ni Solidova profilna mi ne pomaže. Ali osim te Zelde, Switch u ovom trenutku ne nudi ništa specijalno, barem meni osobno. Dok s druge strane Playstation udara najjače iz mjeseca u mjesec, i izbacuje igre koje čekam već nekoliko godina. Jednostavno ne želim kupovati konzolu koja će većinu vremena stajati u kutu sobe ko tužna sova.
Sve to me dovodi do nekog zaključka da će Switch biti idealna konzola u 12. mjesecu ove godine. Kroz godinu će se skupiti neke kvalitetne ekskluzive tipa: Mario Kart 8 Deluxe, Splatoon 2, Super Mario Odyssey i Xenoblade Chronicles 2. Tad će Switch vjerojatno biti jeftiniji, možda bude kakav bundle, a u mojoj glavi će tad konzola vrijediti puno više. Ispravit će se neke mušice, dodati neke sitne stvarčice, a možda dobijemo i kakvo iznenađenje, a to je ono najluđe. Čime sve Nintendo raspolaže, samo da je pametan...
Sklopimo svi oči na trenutak i zamislimo situaciju u kojoj se na Switchu redom izbacuju novi Eternal Darkness, novi Conker, Perfect Dark, Turok, MadWorld... I sad, sve to uz najavljeni No More Heroes 3, poneki Wii U port tipa Bayonetta, uz poneku izglednu potencijalnu bombu kao novi Metroid ili Super Smash Bros... i imamo konzolu od sto milijuna prodanih komada. Only one can dream...
Vrijeme će pokazati kako će se stvari odvijati, ali ovaj Nintendo nikad ne treba otpisati, a u vidu Switcha imaju prilično uzbudljivu konzolu.