Nakon malo slegnutih dojmova i proučavanja svih novosti u vezi Switcha, mislim da su ipak mnogo bolje ovu konzolu prezentovali nego Wii U, ali to ne govori puno.
I dalje su tu gimmicki bez igara, odnosno da, biće Zelda (koja izgleda genijalno btw., svaka pohvala), ali budimo iskreni, to je port sa Wii U-a, kao što je to Twilight Princess bio. Ništa različito od recimo Sonyja kad bi najavio da je The last of Us 2 zapravo pred ps4 dolazi i na PS5.
Jeste system seller, ali port system seller.
Ovo ostalo je bezveze iskreno za launch konzolu, 1 2 Switch, Skylanders Imaginators i Just Dance? Give me a break. Šta još, Super Bomberman R?
Arms, Xenoblade, Mario, Splatoon i ostale dolaze tek kasnije-kasnije.
Zatim njihova pohlepa nema granica, okej, razumijem 300 dolara za novu konzolu koja je tehnološki napredna (ne govorim samo o specifikacijama) je po meni sasvim dobra, ali 80$ za Joy-con set? Zatim igru morate kupiti jel, još 60 dolara, nećete dobiti ma ni port Mario Karta sa Wii U-a kao bundle, ne kupite li igru ništa od igranja.
Zatim svaki pravi fan će naravno za pravi ugođaj morati imati i Nintendo Pro Controller, to je još 70-80 dolara. Eh da, zaboravio sam i Joy-Con Charging Grip...
Damn Nintendo. Onda ona glupost oko plaćanje pretplate, iskreno nemam sad neku agendu protiv Nintenda zbog plaćanja petplate, nije me nešto posebno pogodilo, ali saznanje da kao nagradu dobijete jednu RENT igru na mjesec dana i to NES/SNES je pomjeranje novih granica pohlepe.
JEDNU! (iz onakve biblioteke) i to RENT!
Ok, moj rant je završen, ovo me je najviše pogodilo, ali nekako nisam i super iznenađen jer smo već trebali navići se na takvo nešto od Nintenda što se tiče poslovne strane.
Što se tiče softverske strane, Zelda izgleda brilijantno kao uvijek, Mario mi je malo čudan u GTA svijetu, ali Nintendo je Nintendo, nikad lošu Mario igru nisu izbacili tako da je ovo system seller.
Da o Xenobladu i SMT-u ne pričam, predobro.
Za prvu godinu super, samo da još Metroid najave za iduću i jedan novi ip koji nije multiplayer i sve 5.
U svakom slučaju, najvjerovatniju ću nabaviti Switch kao i sve ostale N-ove konzole tek kroz par godina kad se naskupi igara.
Don't get me wrong, volim Nintendo stvarno, ali kvragu ako nekad ne poželim jednostavno da napuste R&D i konzole i da se bace samo u proizvodnju softvera i budu Bogovi.