Ja ću kopirati svoje sa reboota budući da se ništa značajnije nije mijenjalo:
- Cure (1997) - više policijski triler nego horor, i to jedan koji natjera na razmišljanje i danima ako mu dopustite. Čisti masterpiece po meni.
- Pulse (2001) - još jedan film redatelja Kiyoshija Kurosawe koji je zaslužan i za Cure. Ovo je spoj egzistencijalističke drame i J-horrora i to vrhunski.
- The Wailing (2016) - jedan od najdražih mi filmova. Moćan i zastrašujuć.
- Noroi (2005) - ovo sam gledao više puta i svaki put sam fasciniran. Primjer sjajnog found footage hororca.
- Bone Tomahawk (2015) - horor-vesterna nema dovoljno, i uvjeren sam da je ovaj sam vrhunac tog malog podžanra. Nije da ih ima puno.
- 28 Days Later (2002) - većina ga je gledala, odličan zombie film.
- The Wicker Man (1973) - melankoličan i čudan film koji definitivno ostaje dugo vremena u sjećanju.
- I Saw the Devil (2010) - akcijski horor-triler koji oduševljava kvalitetom vizuala i napetošću čitavih 140 minuta koliko traje. Neke scene sam replayao nebrojeno puta.
- Don't Look Now (1973) - još jedan britanski dragulj iz 70-ih, neugodan ali ostavlja jako pozitivan dojam.
- Night of the Living Dead (196 - klasik.
- Alien (1979) - ne trebam niš reći za ovaj film.
- The Thing (1982) - uz bok Alienu kao jedan od najdražih SF horora.
- The Uninvited Guest (2004) - španjolski horor-triler kojeg je teško predvidjeti ali je lako u njemu uživati.
- Diaboliques (1955) - osobno bih rekao da ovo nadmašuje sve francuske horore koje sam dosad gledao, a ima ih popriličan broj. Gorea nema ali se napetost može rezati nožem.
- Demons (1971) - malo poznat japanski film, no možda i najbolji primjer revenge trilera kojeg sam dosad gledao. Beznadna atmosfera prevladava u svakoj sceni.
- The Babadook (2014) - jako dobar film.
- Occult (2009) - skoro dobar kao Noroi, ovo je još jedan super primjer dobrog found footage filma uz REC, Blair Witch Project, Creep itd.
- Već viđeno (1987) - jugoslavenski film sa Mustafom Nadarevićem. Možda najbolji slasher koji sam gledao. Skriveni dragulj kojeg se treba pogledati.
- Prikosnoveniye (1992) - malo poznat ruski horor sa strašno moćnim ugođajem. Depresivan, no definitivno vrijedan gledanja.
- Sinister (2012) - unatoč klišejima, ovo mi je jedan od boljih modernih horora.
Ima ih još jako puno, ali ovi su definitivno među boljima koje sam dosad imao priliku gledati.