Automata, prema svemu sudeci, stvarno predstavlja opasnog kandidata za GOTY.
Prvi Nier je fenomenalna igra koja nikada nije zablistala onako kako je trebala upravo zbog loseg gameplaya. Zato su i angazirali Platinum, svi znamo sto su ti ljudi spremni napraviti. Ali, kako Veigue kaze, radi se o vrlo posebnoj igri koju krase predivna prica, glazba, atmosfera i emocija. I upravo zbog toga trebate pregristi malu nezgrapnost gameplaya i prepustit se igri, to zasigurno zasluzuje.
Zapravo je smijesno koliko mi je puta kroz misli prosla ideja o tome sto bi Platinum mogao napraviti da je angaziran na igri... Automata ispravlja sve pogreske originala a sve one dobre elemente cini jos boljima (tako kazu recenzije, jel).
E sad, Taro, kako je specifican kao osoba tako je specifican i kao pisac. Meni se osobno svida njegov narativni stil ali neke bi mogao odbiti taj multi ending koncept koji, jednom kad se svi odigraju, baca sasvim novo (jasnije) svijetlo na pricu.
Sto se pak Drakengarda tice, nikada ga nisam igrao. Pogledao sam samo par videa i odbilo me poprilicno. No nakon sto sam odigrao Nier krenuo sam u istrazivanje i na wikia stranici ima puno informacija o prici, postanku, likovima... ako bi vas to moglo zadovoljiti, znate gdje traziti.
Inace, dopustite da me ponese masta, Drakengard pod Platinumovom palicom... grrrr!