Vec sam davno pogledao gameplay i nikako da prokomentiram.
Jesam li ja jedini kojeg ovo podjesca na Xenosagu? Borba s bossom kontolirajuci ogromnog robota je nesto sto mi je znalo proci kroz glavu dok sam igrao XS. Cak je i glazba jako slicna.
Znalo se od pocetka da ce ovo biti hit kada je Platinum zaduzen za gameplay. Sve dok oni kao inspiraciju koriste Bayonettu i MGRising bit ce dobro. Igra leti, akcija na mjestu a RPG elementi, iako se ne cine pretjerano duboki, su odlicno implementirani. Dizajn razina mi se svida (barem ovo sto smo do sada vidjeli). A sudeci prema traileru (i prvim impresijama) izgleda da se depresivna atmosfera takoder vraca.
Gledao sam neki dan video o nadolazecim igrama i lik kaze da se boji za pricu jer Platinum nije poznat po tome. Ne volim kada se sire takve dezinformacije jer Planinumovci nemaju nista s pricom, samo Taro Yoko, autor price i prvog Niera. Ako je i mrvicu nalik na onu iz prvog nastavka (a sudeci prema svemu jest) ocekuje nas impresivno iskustvo.
Glazba... mrak! Iako ne toliko dobro kao Shimomurin FFXV, svakako na tragu toga. Maestralno!
:)
NieR: Automata
Kad si se već raspisao, kolega Kabegami , samo bih te jednu stvar upitao i obećajem da to više neću spominjati.
Da li se zajebavaš, ili zbilja voliš glazbu koju Shimomura sklada?
Smatram da je glazba jako bitna u mom životu, konstantno imam nešto upaljeno - bilo da je soundtrack iz videoigre ili nešto lagano dok sam na poslu - nisam ograničen na jedan glazbeni pravac, volim glazbu iz igara, ali brate mili, to što žena sklada jednostavno ne mogu smisliti.
Mrtav sam ozbljan, kako bi rekli.
Znam da ne volis Shimomuru (jos od Gameplaya) pa me ne cudi sto ovako reagiras ali iskreno, Shimomura mi je najdraza kompozitorica u gamingu (a i sire). Njena glazba objedinjuje sve sto zapravo volim: klavir, violine i orgulje a k tome nosi neku posebnu emociju koja uvijek pali kod mene. Uza sve to njen glazbeni stil mi najbolje odgovara, njen "zvuk" mi je unikatan i poseban.
Tome je tako jos i prije ove ere interneta kada sve imamo na dlanu. Pocelo je sa Legend of Mana pa Parasite Eve a zakacilo se sa Kingdom Hearts i jednostavno ne prestaje. Apocalypsis Noctis (iz FFXV) mi je najdraza skladba koju sam cuo, a to puno govori.
Ako zelis razgovarati, mozemo na PM. Ukoliko te, naravno, jos nesto po pitanju mog odabira zanima. :)
https://www.youtube.com/watch?v=YmsJ0iGyF-Q
Koji je Yoko Taro luđak...
https://www.youtube.com/watch?v=hhDL3Q86ofY
http://kotaku.com/thats-one-lewd-trophy-nier-automata-1792666043
It’s called “What Are You Doing?” and if you accidentally get this Trophy, you might want to ask yourself the same question.GOTY, 10/10.
Naaaajs!
A sad pogledajte ovo
https://www.youtube.com/watch?v=v8DwSrHJtGE
I RPGFan odusevljen igrom (ujedno i prva zapadnjacka recenzija). :)
http://www.rpgfan.com/reviews/NieR_Automata/
A sad pogledajte ovoPre ordered.
https://www.youtube.com/watch?v=v8DwSrHJtGE
Šalu na stranu, mislim da ljudi zapravo nisu ni svjesni koliko je ova igra dobra. Ne pretjerujem kad kažem da je ovo potencijal za igru godine. Ne kažem da trčite u dućane po ovu igru na slijepo, ali svima preporučam da se zainteresiraju malo više, proučite ovu igru , ne otpisujte je u startu jer nema mainstream mašineriju iza sebe. Skinite demo ako ga još ima pa sami procjenite.
Radi se o čistokrvnom japanskom naslovu stare škole. Igra bi vas mogla oduševiti više nego što mislite, samo ako joj date šansu. Platinum se vraća, definitivno. Inače me nije briga, ali stvarno bi volija da Metacritic izgori od dobrih ocjena kad ovo izađe, pa da svi navale.
Gleda sam malo i tog Yoko Taro-a. Nisam zna da je baš takva budala.
Uzimam sigurno.
Ne bas odmah ali sigurno na nekom popustu.
Ovo uzimam bez obzira kakva cijena bila, ali PC verziju. ;D Pratim već dugo i oduševljen sam svime. Dat ass, baby!
Ta muzika...
https://youtu.be/GLslMw2Zb6k
Režem žile.
SEX!
Šalu na stranu, mislim da ljudi zapravo nisu ni svjesni koliko je ova igra dobra. Ne pretjerujem kad kažem da je ovo potencijal za igru godine.Stvar je u tome što je Nier spinoff Drakengard serijala. E sad, ja niti jednu igru iz tog serijala nisam igrao (3 je komada, ako se ne varam), ali sam čuo da tehnički nisu nešto kvalitetne; Drakengard 3 je navodno krš... iako mi je teško zamisliti da ima nešto gore od Mass Effecta jedinice po pitanju toga (ne sjećam se više ni sam koliko puta mi je Mako eksplodirao sam od sebe). Nier jedinica nije lijepa igra, izgleda kao da je pravljena za PS2 i borba nije nešto ekstra, pa mislim da su neki ljudi zbog toga skeptični. Ali eto, desilo se to da je Yoko Taro KONAČNO dobio novaca od SquareEnix-a i vremena da ispolira igru, pa je rezultat takav kakav jest.
Siguran sam da ćete ignorirati ovo što kažem, ali molim vas, nabavite originalni Nier. Nemojte si spojlati priču sa videima po netu. Odigrajte ju. Odigrajte ju 2 puta zato jer pri drugom prelasku, koji ne kreće od početka već negdje od polovice, imate nove scene koje bacaju drugačije svjetlo na samu priču. Grafiku je možda teže prožvakati, ali ne serem kad kažem da mi je to pričom možda najbolji RPG na prošloj generaciji.
Ja san je odigra, I platinira ako se ne varam na starom ps3 accountu I mogu rec da je prica jedina svijetla tocka te igre. Stvarno je igra krs u drugin segmentima, po mom misljenju nije vridna igranja.
Boss battle u demu je bio čudo.... Osjećaj nemoći nad onim ogromnim mehaničkim čudom, preokret, završetak... Ma odlično..... Definitivno nabavljam igru.....
Automata, prema svemu sudeci, stvarno predstavlja opasnog kandidata za GOTY.
Prvi Nier je fenomenalna igra koja nikada nije zablistala onako kako je trebala upravo zbog loseg gameplaya. Zato su i angazirali Platinum, svi znamo sto su ti ljudi spremni napraviti. Ali, kako Veigue kaze, radi se o vrlo posebnoj igri koju krase predivna prica, glazba, atmosfera i emocija. I upravo zbog toga trebate pregristi malu nezgrapnost gameplaya i prepustit se igri, to zasigurno zasluzuje.
Zapravo je smijesno koliko mi je puta kroz misli prosla ideja o tome sto bi Platinum mogao napraviti da je angaziran na igri... Automata ispravlja sve pogreske originala a sve one dobre elemente cini jos boljima (tako kazu recenzije, jel).
E sad, Taro, kako je specifican kao osoba tako je specifican i kao pisac. Meni se osobno svida njegov narativni stil ali neke bi mogao odbiti taj multi ending koncept koji, jednom kad se svi odigraju, baca sasvim novo (jasnije) svijetlo na pricu.
Sto se pak Drakengarda tice, nikada ga nisam igrao. Pogledao sam samo par videa i odbilo me poprilicno. No nakon sto sam odigrao Nier krenuo sam u istrazivanje i na wikia stranici ima puno informacija o prici, postanku, likovima... ako bi vas to moglo zadovoljiti, znate gdje traziti.
Inace, dopustite da me ponese masta, Drakengard pod Platinumovom palicom... grrrr!
Ja san je odigra, I platinira ako se ne varam na starom ps3 accountu I mogu rec da je prica jedina svijetla tocka te igre. Stvarno je igra krs u drugin segmentima, po mom misljenju nije vridna igranja.Slažem se da je priča najbolji dio igre i odlična je, no meni su ostali segmenti bili daleko od ''krša'', je da nisu na nekoj vrhunskoj razini no ja bih rekao da su osrednji.
Slažem se da je priča najbolji dio igre i odlična je...Ne volim se ponavljati, ali kolega sokole... ti nisi vidio cijelu priču. Po listi trofeja vidim da ju nisi igrao po drugi put, kada se vide nove scene i imaš objašnjenja za neke stvari. Scenarij i sama igra se čine dosta drugačijom; neznam kako da ti to bolje objasnim i natjeram te da ju odigraš opet; tek ćeš onda vidjeti kako Nier zapravo depresivna igra. Vjeruj mi da se isplati.