K.
Što se tiće moga osvrta , bilo je zamišljeno da bude površan osvrt međutim kad sam krenuo pisat riječi su samo tekle, stvarno ne mogu dovoljno nahvaliti igru, ovo je više od igre i definitivno se ne viđa svaki dan.
a onda si time i mene natjerao da se osvrnem na post, pa i na samu igru.
Drago mi je da jesam , vidim da je izrodilo veoma kvalitetnim osvrtom : :)
Ne znam jesi odigrao igru do kraja i nipošto ne bi htio spojlati ali...spojler čitati na vlastitu odgovornost
Pravi kraj koji dobiješ nakon sto četvrti put prijeđeš igru otkriva da ovo nije kraj , više od ovoga neću reći
I za kraj, drago mi je da si se dotakao i OST-a. Radi se o, uistinu jednom od najboljih glazbenih ostvarenja u igrama unazad nekoliko godina. Iako sam uvjeren da ni tu igra neće biti priznata u onoj mjeri koliko treba, jer ruku na srce, ovo je i dalje niche naslov; nekoliko tisuća strastvenih individualaca to neće promijeniti. Iako je ova igra prodana neočekivano dobro (u milijunskom broju), dosta igrača je nahrlilo na igru pogurnuto hajpom, a onda kad su jednom započeli igru, nisu joj pristupili na pravi način i nisu se ni potrudili shvatiti njezinu bit.
Bila bi grehota da nisam, a The Weight of The world...ne znam ja sam bio ostao paf kad sam prvi puta čuo , teško mi odrediti koja je varijanta bolja dali u engleskoj ili japanskoj izvedbi
https://www.youtube.com/watch?v=Uu87oGsjkic
Što se tiće viper89 , učinio sam što sam mogao ,nahvalio sam igru koliko sam mogao, ali ono što bi trebalo zapravo napravit je zabranit kupovinu sw battlefornta 2 ili dlc-ova za battlefiled 1 jer mi se nekako čini da bi previše vremena moglo otpasti na to, a onda naslovi poput automate pate radi toga
Da jednom konačno zaključimo, mislim da će se sa mnom složiti svi koji su igru odigrali na ovom forumu. Nier;Automata je istinski i pravcati rad umjetnika (u rangu Fumito Ueda igara) i svatko tko želi dokazati kako igre nisu bezvrijedni oblik zabave, već mogu biti ekvivalent najboljim knjigama, filmovima, predstavama, slikama itd. sad imaju još jednu igru na koju bez ikakve zadrške mogu uperiti prstom.
A tebi, ako sam te dobro uspio skužiti po ova 82 posta , od srca preporučam Personu 5.
Vjeroavo ili ne personu nikad nisam igrao, a igrao sam kvalitetnih naslova jos od doba ps1/ps2 (Vagrant Story, Xenogears, Grandia, Breath of fire, Legend of dragoon, Final Fantasy (XV ne raćunam u ovu kategoriju kvalitetnih) , Dark Cloud...) , persona mi je nakako prošla ispod radara, vjerojatno zato jer nije mainstream naslov pa nije toliko bio zastupljen u europi, međutim pratim već neko vrijeme temu i čitam dojmove ljudi koji igraju personu 5 i mogu naslutiti da se radi o kvalitetnom naslovu te ću mu dati šansu.
Btw, skoro sam zaboravio
https://www.pcgamesn.com/nier-automata/nier-remaster?ampNadam se da je istina ovo što govore ,a s obzirom na to da prvi nier nikad nisam odigrao do kraja, valjalo bi ispraviti tu grešku :)
Ja stvarno ne znam kaj još može ove godine izać a da mi ovo ne ostane GOTY.
Također, ukoliko igra ne bude barem nominirana za GOTY moja vjera u čovječanstvo biti će uzdrmana.