Ja sam jucer odigrao misiju i multi, i kao velikom fanu Borderlandsa mi se nimalo nije svidjelo. I bas sam se razocarao, nadao sam se da ce ovo biti igra koju cu puno puno igrati od prvog dana, a sad mi je tlaka igrati je besplatno.
Necu komentirati nikakve tehnicke detalje, jer je ovo ipak pre-alpha, a ionako nisam kompetentan za te detalje.
Prvo stil/crtez: Valjda su dali najmanje talentiranom graficaru iz BL-a da napravi likove, pogotovo neprijatelje. Nekako su bazicni, bez detalja, nemastoviti...
I sve je tako sareno, crveno, bljestece, boli glava od boja. BL je nekako zagasitiji, mirnijih boja, ovi kao da bojkotiraju hladne boje...
U misiji imas milijun power-upova, iz svake kutijice i iza svakog ubijenog usisavaca ostaju kugle koje mozes skupiti za health, ubrzanje, svasta nesto, plus skupljas kristale kojima kupujes turrete i dronove, plus skupljas XP za Helix sistem (unutar svake misije unapredjujes svoj lik do levela 10 sa raznim perkovima kao bombardiranje, nevidljivost...). Municija je neogranicena, perkovi imaju cooldown, i vise manje ides i lupas sve dok ne dodjes do kraja, a igra na tebe baca gomilu gljiva i usisivaca (barem mene na to podsjecaju neprijatelji).
Apsolutno mi je bilo dosadno, nekako repetitivno, vec vidjeno, samo kao da je neki manijak sve posarao neonskim markerima i stavio na FF x2.
Multiplayer (Meltdown mode) je takodjer hiperaktivan, cijelo skladiste ideja. Opet su tu kristali kojima se kupuju turreti, opet su tu svi powerupovi, samo sad osim AI neprijatelja imas i drugu ekipu, a ne samo njih nego i cijeli niz robota koje moras presresti i unistiti prije nego dodju do cilja, a svoje robote pazis da ih drugi ne ubiju. I ovdje imas Helix koji se resetira svaku partiju. Na mapi se dogadja toliko toga, stalno nesto puca, eksplodira, skace, pada....meni konfuzno poprilicno.
Svaka im cast, ima puno likova i klasa, nisam sve isprobao, ali nisam nesto motiviran vise. Bas mi nije nikako sjela igra. Istovremeno prejednostavno u nekim stvarima, a u drugim pretjerano komplicirana. Ali mozda je i to sve id pocetnog utiska o ruznoci i sarenilu koje me automatski odbija.
Vjerujem da bi igra mogla pronaci publiku (osim ako opet ne useru motku sa mikrotransakcijama kao Evolve - takodjer 2K igra), ali za mene je 99% da necu igrati. Pokusat cu opet kad bude otvorena Beta dogodine, ali ako sad besplatno nisam uzivao, sumnjam da ce mi biti bolje kad platim $60.