Developer: Gearbox Software
Izdavac: 2K Games
Platforme: Xbox One, PS4, PC
Zanr: Adventure
Izlazi:COOP FPS

Set in a distant future, the only hope for the last star in a dying universe is a new breed of warriors who must put aside their differences to drive back an unstoppable menace. Players choose from a myriad of powerful heroes and fight together alongside their friends in a narrative-driven co-operative campaign, or battle against them in fast-paced competitive multiplayer matches.

https://www.youtube.com/watch?v=jzhFKgdaurM

https://www.youtube.com/watch?v=Tr0Y80BSEUI

Reveal trailerE3 gameplay

4 mjeseci kasnije

Nikoga ne zanima igra? Dobio tko ključ za betu možda? Ja dobio za PS4.

Meni izgleda zabavno 
Ako ima itko kod viška nek pošalje  :)

Dobio i ja kljuc. Isprobat ce se za vikend svakako. Ocekujem igrivost najmanje na razini Borderlandsa.

Btw, prijavite se, gotovo sigurno dobijate kod:
https://rsvp.battleborn.com/

Jel treba imati PS+ za betu?

Pa zar nisi nabavio PS+?

ZoNTrA Vidi PM.

Ma nabavio sam samo onaj Free Trail od 2 dana. Krajem 11. mjeseca ga nabavljam za pravo.

Jeli netko isprobao?

Ja sam jucer odigrao misiju i multi, i kao velikom fanu Borderlandsa mi se nimalo nije svidjelo. I bas sam se razocarao, nadao sam se da ce ovo biti igra koju cu puno puno igrati od prvog dana, a sad mi je tlaka igrati je besplatno.

Necu komentirati nikakve tehnicke detalje, jer je ovo ipak pre-alpha, a ionako nisam kompetentan za te detalje.

Prvo stil/crtez: Valjda su dali najmanje talentiranom graficaru iz BL-a da napravi likove, pogotovo neprijatelje. Nekako su bazicni, bez detalja, nemastoviti...
I sve je tako sareno, crveno, bljestece, boli glava od boja. BL je nekako zagasitiji, mirnijih boja, ovi kao da bojkotiraju hladne boje...

U misiji imas milijun power-upova, iz svake kutijice i iza svakog ubijenog usisavaca ostaju kugle koje mozes skupiti za health, ubrzanje, svasta nesto, plus skupljas kristale kojima kupujes turrete i dronove, plus skupljas XP za Helix sistem (unutar svake misije unapredjujes svoj lik do levela 10 sa raznim perkovima kao bombardiranje, nevidljivost...). Municija je neogranicena, perkovi imaju cooldown, i vise manje ides i lupas sve dok ne dodjes do kraja, a igra na tebe baca gomilu gljiva i usisivaca (barem mene na to podsjecaju neprijatelji).

Apsolutno mi je bilo dosadno, nekako repetitivno, vec vidjeno, samo kao da je neki manijak sve posarao neonskim markerima i stavio na FF x2.

Multiplayer (Meltdown mode) je takodjer hiperaktivan, cijelo skladiste ideja. Opet su tu kristali kojima se kupuju turreti, opet su tu svi powerupovi, samo sad osim AI neprijatelja imas i drugu ekipu, a ne samo njih nego i cijeli niz robota koje moras presresti i unistiti prije nego dodju do cilja, a svoje robote pazis da ih drugi ne ubiju. I ovdje imas Helix koji se resetira svaku partiju. Na mapi se dogadja toliko toga, stalno nesto puca, eksplodira, skace, pada....meni konfuzno poprilicno.

Svaka im cast, ima puno likova i klasa, nisam sve isprobao, ali nisam nesto motiviran vise. Bas mi nije nikako sjela igra. Istovremeno prejednostavno u nekim stvarima, a u drugim pretjerano komplicirana. Ali mozda je i to sve id pocetnog utiska o ruznoci i sarenilu koje me automatski odbija.

Vjerujem da bi igra mogla pronaci publiku (osim ako opet ne useru motku sa mikrotransakcijama kao Evolve - takodjer 2K igra), ali za mene je 99% da necu igrati. Pokusat cu opet kad bude otvorena Beta dogodine, ali ako sad besplatno nisam uzivao, sumnjam da ce mi biti bolje kad platim $60.

5 mjeseci kasnije

Jeli itko skinuo betu za PS4?

Max I ja. Bacili smo sinoc jednu story misiju zajedno, dosta zanimljivo. Jedini problem je sto se ceka pun k da te ubaci u mec, serveri su totalno zatrpani.

Nadam se da ce danas biti nesto bolje jer rekli su sredit, pa da probamo I PvP kako spada :)

Ja sam skinuo za ps4, jučer se probo spojit i proveo dobrih sat vremena ukupno u lobbyu gdje je pisalo da sam u game queue-u nakon čega sam "igru" ugasio jer mi stvarno nije cilj da skidam 8 i nešto GB za pozadinu u lobbyu iz kojeg je nemoguće uć u igru. Mislim da ću brisat betu jer mi bezveze zauzima prostor na disku, a ne mogu niti isprobat igru. 

Traje 10 dana, pa mozda ipak pricekat jos koji dan sa brisanjem.

Ma probat ću još kad dođem s posla, stvar je u tome da imam toliko malo prostora da mi niti update-ove od igara ne može skinut. Ako mi zatreba prostora ovo se sigurno prvo briše. Gledao sam jučer malo stream ljudi koji su uspjeli upast i iskreno izgleda mi dosta kaotično i nabacano. Bojim se da pokušavaju financijski iskoristit trenutnu popularnost moba žanra na sve moguće načine, a to nerijetko rezultira dosta prosječnim ili lošim naslovima i poluproizvodima. Nadam se da to neće u ovom slučaju bit tako...

Skinuo jucer, ali nisam stigao probati. Po citanju vjerojatno ne bih niti upao.

https://www.youtube.com/watch?v=2PVYZGOJrH4

Danas radi odlicno, vj su oslobodili/dodali jos servera kako su i rekli...

Upalio. Relativno brzo me spojilo.
Nikad nisam igrao MOBE, pa nisam znao sto moram raditi. Totalni kaos, sve puno boja. Tesko mi raspoznati sto je friendly, a sto ne, pa sam pucao po svemu. U sred fighta sam, pa nemam vremena citati sto radi koja sposobnost. Definitivno se treba pripremiti za ovu igru i obaviti "domacu zadacu".
Budem danas probao opet, ako ne budem preumoran.
Pogledao neki tutorijal, pa sad znam, da robote trebam pratiti do "mlinca".

Bonus sto se osjeti Gearbox stih. Humor, simpaticni likovi.
Napravio sam preload na PC-u, pa cu vidjeti kako na njemu radi (kad krene open beta) i o tome ce vjerojatno ovisiti sto se uzima (PS4 ili PC).

Borderlands 1 i 2 su mi medu najdrazim igrama. "3 dio" sam probao na PS4 i ubilo me u pojam gamepad + smanjena gravitacija + glupi leveli. Vise sam umirao od padanja s litice nego od borbe. Odustao na lv11.

Mozda ne budem uzimao Day One, ali definitivno cu nabaviti igru.

Kakvi su vasi dojmovi, tko je igrao vise?

edit #01
Tek sad procitao Bistricev post iz 10.mj  :
Da sam to napravio ranije, mozda ne bih bio toliko zbunjen u prvoj partiji 

Ja sam prekjučer odigrao par partija, sve u svemu jedna poprilično konfuzna "moba" iz prvog lica. Moba pod navodnicima jer je od tog žanra ostao samo koncept, sve drugo je bjesomučno napucavanje sa puno previše efekata na ekranu. Uz sve to još je i sam taj koncept poprilično pojednostavljen, nema shopa za predmete nego se loadout slaže u opcijama prije nego se starta match i može sadržavati maksimalno 3 predmeta, nema nekih lane-ova nego samo idi naprijed, pobij sve što se miče, razbij par shardova i uništi protivničkog sentry-a. Turrete gradimo i upgradeamo sami sa shardovima na za to predviđenim mjestima, ali barem dok sam ja igrao nisam primijetio da su nešto pretjerano korisni, imaju strašno malo HP-a i uništi ih se doslovce sa 3 udarca, a i nisu baš nešto jaki.

Likovi su simpatični, solidno pa čak i vrlo dobro dizajnirani, skillovi su zabavni za korištenje, ali u niti jednom matchu nisam primijetio da je netko igrao rolu koju bi trebao. Bilo da sam u teamu imao carrya, tanka ili supporta svi su samo bjesomučno pucali po protivnicima i udarali ih i probijali se naprijed onako na silu. Ili pak bili stisnuti otraga prema svojoj bazi. Sviđa mi se time limit, omogućava da borbe ne traju predugo, a opet dovoljno da se likovi stignu razviti kako žele. Lika se maxa sa lvl 10 što je po meni premalo, trebali su stavit barem 12 ako ne i 15 jer je relativno brzo moguće doć do lvl-a 10 i onda svi oni shardovi koje imaš padaju u vodu jer ti više ne trebaju osim za turrete koje sam opisao ranije.

Grafički stil igri po meni ne ide u prilog, znam da ima sličnosti sa Borderlands-om, ali to nije najsretnije rješenje za jednu mobu pogotovo iz prvog lica. Sve je puno prenatrpano šarenim bojama, čak do te mjere da igrač postane dezorijentiran u svom tom kaosu. Trebali su težiti puno jednostavnijem grafičkom prikazu u smislu efekata i boja i igra bi bila kudikamo igrivija i ljepša. Ovako ostaje još jedna "polu-moba/hibrid" koji će služiti, kao što sam prije par dana ovdje naveo, za punjenje novčanika developera eksploatacijom popularnosti moba žanra.

Sve u svemu jedna neloša igra, dosta zabavna, ali prekaotična i prešarena za moj ukus. Definitivno za mlađe uzraste, možda bi i ja igrao da je free to play ili da košta stotinjak kuna, ali ja za ovu igru full price AAA naslova ne dam.

22 dana kasnije

Jako zgodan opening cinematic od Battleborna koji je danas krenuo.

https://www.youtube.com/watch?v=yWFpxJV6fnY