Buraz mi baš prije sedmicu dana po prvi put u životu prešao Resident Evil 4. Pitate se "otkud sad ovaj o Reziju, a tema o Wolfiju" i sačekajte sekund samo, budem došao do poente.
Naime kad je krenuo igrati, pitao me je koliko traje igra. A ja sam odgovorio negdje oko 20h za first time igrače. Pogledao me zabezeknuto, kao "čovječe... navikao sam na trajnost sp igara od 6-10h... ovo je vrh!".
I naravno, nakon što je prešao igru (19h i 35min ako se ne varam) bio je iznimno zadovoljan i oduševljen igrom, međutim nakon što je prešao, otključala mu se mala opcija u obliku Extrasa gdje je dobio dodatnu kampanju sa Adom (Seperate Ways) sa trajanjem od 3-4h, Assignment: Ada, The Mercenenaries mod za zabavu, plus dodatna težina, pregled filmića, itd. itd.
I to sve, pogodite, dolazi potpuno free! Wow, amazing right! :)
Sad, što se tiče Wolfija, puno bolja opcija bila bi da su ponudili ove epizode besplatno, jer smatram da bi to moglo privući ljude da možda kupe igre, dobra marketinška kampanja ne bi škodila, jer ove epizode sure as hell neće privući nekoga da iskešira svoj teško zarađen novac. Ionako statistike govore da nisu nešto oduševljeni prodajom, a šteta jer je Wolfenstein 2 stvarno dobra igra i ne treba joj dodatni negativni publicitet.