Vidim tema i rasprava o igri gori. Da je foggy nije odradio radi platine i usputne recenzije nebi je valjda nitko živ igrao.
Ja sam igru davno prednaručio, u međuvremenu se ohladio od igre i skroz zaboravio na preorder. Dođe GLS u petak: "Evo gospon igre." A jbg sad. Sad će se igrat. Od ovih nedavnih remake-ova, remastera, reimagininga (btw. ti izrazi su u gamingu ošli u kurac) je definitivno najgori i najslabiji u nizu. Što je šteta, pošto je MediEvil baš idealna igra za jedan takav remake. Imala je šarma, imala je fora koncept, al su još i tada patile kontrole i općenito igrivost igre. Znam da sam se još tada u doba PS1 vrtio po onih par levela na groblju i odustao od igre.
Čitao sam malo recenziju od foggya i kaže on da je remake krenuo po krivu, ja se tu nebih složio. Mislim da je krenuo točno onako kako su oni zamislili što je i problem. To jest najveći je problem način na koji se rade ti remakeovi danas. A srž problema što se je po svemu sudeći i samim devovima ovakav mindset kad rade igru:
Objavio/la: @zero
Pa ipak, ne tražim puno, samo dosljedan remake i to je to. Svjestan sam da velikom dijelu igrača to danas vjerojatno neće biti dovoljno i da ovo po vrijednosti nije u rangu nekih Crash/Spyro remakeova.
Ono što mislim da rade malo PREVIŠE dosljedne remakove. Jeli to zbog straha od backlasha igrača, neznanja kako odradit remake a da se ne izgubi indetitet i šarm orginalne igre ili nešto treće u pitanju neznam. Ali izašli su Crash, Spyro i sad MediEvil remakovi. Svi dosljedni do zadnjeg slova po originalu igre. Dok je to u prva dva serijala prolazilo, ovdje nije. Ni Crash ni Spyro igre nisu imale nekih većih problema, ni s kamerom, ni kontrolama, ni sistemima u igri. Da se krenu igrati danas originali tih igara oni su jednako igrivi kao i njihovi remakovi. Kod ovih je jedino sad update-ana grafika i jedina mana je što su te igre danas brutalno banalne. Međutim ekipa je nabila ružičaste naočale nostalgije i hvalila te remakove do nebesa. A tu dolazimo do MediEvila.
MediEvil je napravio istu stvar. Samo su tu ostale i loše kontrole i kriminalna kamera i loši sistemi. I dok je uspio sačuvat šarm i identitet orginala, povukao je i sve mane sa sobom. I danas je takva igra praktički neigriva. Što je jebena šteta, s obzirom da mu je ovo bila idealna druga prilika. Najbolje bi bilo da su napravili ono što je Insomniac napravio s Ratchetom. Nazvat igru reimaginingom i prepravit ju dovoljno da se ispravie neke stare mane. Sjećam se kako prvi Ratchet nije imao strafe trčanje, daj zabrijte da su oni krenili radit remake i onda ostavili takve zastarjele kontrole jer jebiga treba bit dosljedan da igrači ne kukaju kako to nije to itd.
Tipa Sir Dan je nepopravljiva šeptrlja i tako se i bori, što znači da ti ko muha bez glave lamataš mačem i moliš boga da nešto usput i zvizneš. Danas, više generacija nakon i kraj silne tehnologije si mogao osmisliti neki pošten borbeni sistem sličan originalu, a da je još animirano tako da sve izgleda šeptrljavo. Ovi su se vjerovatno bojali da su išli prepavljat borbu u bilo kojem smislu da se nebi izgubio taj šarm Sir Dana pa je jebiga borba jednako drljava kao i 1998. Ili recimo nema checkpointova, a igra je krcata game breaking bugovima. Onako prelaziš level, dođeš do dijela da treba porazit 10 monstera, jedan zapne u zidu, e jbg, jebi se i ajde sve isponova. Kamera isto tako, više gledaš krošnje stabala nego staze i levele. Grafički je ok ali mlako i moglo je puno bolje. Ali da wrap up-am ovaj post.
Uglavnom su trebali uzet pristup kao Insomniac, napraviš poštenu igru za današnje standarde, ekipa je zadovoljna i ne gleda svaku sitnicu jeli identična kao i u originalu.