Objavio/la: WooddieBone
Objavio/la: Shtiri
to što si opisao je doslovno game design 101. Combat je jako dobar... ako ignoriramo melee koji je užasan. Ne kužim kaj je pjesnik htio reći sa ovim indie igrama.
kaj se ubisoft samdboxa tiče - tornjevi za otkrivanje mape, hvatanje baza, eagle view ili kajgot, hrpa apsolutno nepotrebnih i nebitnih collectiblesa koji ne pružaju nikakav izazov za skupljanje i njihovo postojanje je samo sebi svrha... Ruku na srce, to je sve Ubisoft standard. Nemam ništa protiv toga, to sve funkcionira i Far Cry mi je skroz ok serijal, al nemojmo se praviti da je Horizon napravio nekakvu revoluciju po tom pitanju.
Nije game dizajn 101 jer današnje igre ne prate taj dizajn.
Današnje igre prate filozofiju davanja tone sadržaja koji je tu samo da ti nabije playtime i punjenja mape glupim i repetitivnim idijotarijama. HZD ti daje relativno malo, a imaš dojam da si dobio tonu.
Kao što rekoh, u igri je 20-ak side questova i svaki je drugačiji, 15 errandsa koji su također potpuno drugačiji. Četri vrste collectiblsa za zagrižene igrače i to je to.
Nema mixanja i matchanja obleke, nema modifikacije oružja, nema baze koju nadograđuješ i ukrašavaš sa sranjima koja nađeš na putu, vozila koje farbaš i sličnih elemenata koje su u zadnje dvije generacije igara postale norma.
I ostajem pri tome da su toweri jedini element koje igra djeli s "Ubisoft" stilom open worlda.
Hvatanje baza bi imalo veze kad bi svaka baz bila ista i kad bi ih bilo tri po regiji koje moraš zauzeti da bi "očistio" tu regiju. Svaki bandit camp u HZD je drugačiji i ima ih sve skupa 6 u igri.
Collectiblesi nisu Ubisoftova izmišljotina nego su u igram otkad postoje. I tu ih je zapravo zabavno skupljati jer do svakog postoji neki zanimljivi put, ruta, vizuali koje želiš vidjeti ili dobiješ neki dio lorea uz njih.
Vantage pointovi su odličan primjer gdje dobiješ prozor u svijet prije apokalipse u kontekstu sa trenutnom situacijom i lokacijom. Kao i Banuk figurice koje te vode neke od najatraktivnijih lokacija u igrama inače.
Rekao sam već i mislim to, da je igra izdana od strane Nintenda pod Zelda imenom, bila bi štovana ko zlatna krava.
To nije točno da nema modifikacije oružja.
Mnoga oružja imaju slotove za pojačavanje napadačkih ofenzive.
Mnoga oblekica ima slotove za pojačavanje defenzive.
U Frozen Wilds ima quest koji ti omogučava da i koplje možeš pojačavati s modovima.
Ja osobno u većini slučajeva volim fetch questove u igrama:
Dragon Age Inquisition:
Osnovna igra - 91%
Game Of The Year Edition - 95%
Prešao više od 20x
Mass Effect Andromeda:
94%
Prešao 2x zasada
The Witcher 3 Wild Hunt:
Osnovna igra - 97%
Game Of The Year Edition 99%
Prešao samo 1.5x iz nekog razloga.
Horizon Zero Dawn:
Osnovna igra - Klimavih 96%
Complete Edition - 99%
Prešao 1x zasada
No ipak preferišem Wičera.
Blood & Wine expanzija je bila apsolutno remek djelo.