Jel te boli guza?
Kad istupiš iz blata zvanog fanboy onda buš shvatio neke stvari!
Forza 5 je izašla preuranjeno kao pokazivač moći  novog Xboxa, to je prijelazna igra bila.

Nešto kao GT5 prologue zapravo.
Ako ništa kao takva, ponudila je REVOLUCIONARAN drivatar, nešto što bi svaka racing simcada, simulacija trebala imat.
Pa čak i arkada...
Jesam ke krivo rekel? Ne. Imaš problem neki?: Forza 5 nema veze s time. Rekel sem više od pola desetljeća. Ak sem ja fanboy, ke si ti, a?

Pravit se da problemi ne postoje i prelazit preko očitih boljki koji smetaju svakog iole racionalnog i objektivnog racing fana, su čisti fanboyizam.  8)
Objektivan, a? A ja rekao da Forza Motorsport još nema dinamičnu izmjenu vremena i doba i onda me OBJEKTIVNI racing fan ( kakti recenzent na crosimu ) naziva fanboyem. Dobro je! :

Kada sam rekao da imaju sve što im srce poželi mislio sam na sljedeće:

Forza Horizon 2 - Prekrasan open world, odlična mješavina arkadnih i simcade elemenata, automobili, grafika, zvuk...
Forza 5 - Prekrasna grafika, revolucionaran AI, gotovo savršeno utrkivanje, bolestan zvuk.

U kombinaciji igranja tog dvoje dobivaš MNOGO=SVE.
Naravno ne SVE u svakoj igri ponaosob.

:)

Pravit se da problemi ne postoje i prelazit preko očitih boljki koji smetaju svakog iole racionalnog i objektivnog racing fana, su čisti fanboyizam.  8)
O da to su oni koji su slinili za PCars,a sad par mjeseci nakon izlaska lagano mozemo zaboravit na nju i spremit lovu za PCars 2

argumenti 0 bodova

Objasni mi kak je rezanje sadrzaja iz igre plus ?

AI treba doradu (agresivniju)al bi trebao ostat posten kak je sad, a ne da mi izbije kotac prilikom vracanja na stazu jer eto ne zna da treba bit staza prazna prilikom vracanja.

Kad ce u drugim racing igrama bit AI koji zna se ponasat prema pravilima koje ti trebas postivat i da zna izbjegnit sudar kak spada onda mozes ih spominjat.

O kojoj igri ti pričaš? Ako pričamo o FM5!
Drivatar ovisi totalno o tvojem skilu i tvojoj vožnji. Ak voziš kao casual ili prosječan driver, takav će ti bit i AI i kolizija i sve.
Ak voziš HC kao maher, onda takvu ekvivalenciju možeš očekivat i kod AI-a te utrkivanja te kolizije.

Ja sam nabrojao vrline igre, vrline koje su činjenice. Mane ni ne poznajem, jer nisam proveo toliko vremena uz obje igre.

GT6 se na PS3 vrtio u 1440X1080 rezoluciji sto je slicno 900p, 16 automobila na stazi sa izmjenama doba dana i noci te vremenskih (ne)prilika. Carobnjaci.

Kada sam rekao da imaju sve što im srce poželi mislio sam na sljedeće:

Forza Horizon 2 - Prekrasan open world, odlična mješavina arkadnih i simcade elemenata, automobili, grafika, zvuk...
Forza 5 - Prekrasna grafika, revolucionaran AI, gotovo savršeno utrkivanje, bolestan zvuk.

U kombinaciji igranja tog dvoje dobivaš MNOGO=SVE.
Naravno ne SVE u svakoj igri ponaosob.

:)
Forza 5 prekrasna grafika?

Flat textures, pre-baked shadows and low-poly environmental geometry galore.

http://www.cinemablend.com/games/Forza-5-Xbox-One-Graphics-Downgraded-From-E3-Build-60711.html

I Forza 5 je sjajno prosla kod kritike - metacritic 79.

Bogme i onda smo mi fanboyi

Govorim o AI-u kod obje igre pogotovo kod PCars kod koje on nema veze s vezom. Badava agresivnost kad ne zna osnovna pravila

Kaj se drivatara tice to nema veze sa sportskom voznjom.

Povlačim se iz teme. 

Need for Speed proglasen najboljom voznjom na E3-u.

Povlačim se iz teme. 
da imas kaj konkretno za rec nebi se povlacio

Kod gt-a spominjes mane,a kod forze spominjes samo vrline

Koje su to cinjenice ?
Grafika u F5 je zapravo losa jer GT 6 izgleda skoro bolje,a jos ima i kisu i noc.

GT 6 ima 447 premiuma i 150 semi premiuma
Kolko je naprama F5 ?

Drivatar? Ne treba mi nesportski AI u sportskoj igri

Kolko staza ima u F5 ?

F5 ne nudi niti 50% kolko GT6 nudi i to na next gen konzoli
Kad dode F6 onda ju usporedivaj sa GT6 mislim da ce tek onda bit fer usporedba

http://www.youtube.com/watch?v=iRpJcZ8971A

Khm ekipa pa topic se zove Gran Turismo 7...

Tocno tako. Vratite se na temu. Bez rasprava o forza "flat texturama" i slicnim nepotrebnim stvarima , a pogotovo bez uleta kako je NFS najbolja voznja na e3

Dosad sam svaki GT igrao pa ne vjerujem da će ovaj bit iznimka. Samo što se količina vremena rapidno smanjila gdje sam GT4 igrao godinu dana, GT5 par mjeseci a GT6 svega mjesec dana dok mi nije dosadio. Sad, ne negiram da je možda dijelom do mene zbog zasićenja utrkama, al dijelom ću okrivit igru što je takva kakva je. A razlozi su manje više navedeni bez obzira što AmarWhatIsGood i ostali rekli 

Prvotno sam bio protiv standarda, s vremenom mi je postalo svejedno, iako bi neke svoje favorite volio vidjet u premium izdanju a la AE86 Trueno.

Bogatu SP karijericu i Racing modifikacije nek uvedu za što više auta, tek toliko da mogu petljat po postavkama i brijem da ću bit sretan. Čak ću i zvuk usisavača ignorirat.

Pa daj se "YakukamStinger" drzi cinjenica kad spominjes druge. Svaka ti cast na tome koliko izvrces i lazes o drugima u svom obozavanju svog ne trolanja...

21 dana kasnije

Cini se da bi tek na TGS-u PD mogel lansirati trailer i sluzbeno zapoceti cekanje...
Zadnjih par godina meni najbolji sajam kaj se trailera i najava tice.

Cini se da bi tek na TGS-u PD mogel lansirati trailer i sluzbeno zapoceti cekanje...
Mislim da će čekati Paris na najavu kada bude i velika Sonyeva press konferencija. :)

Mislim da će čekati Paris na najavu kada bude i velika Sonyeva press konferencija. :)
A ta konferencija ce biti na isti dan kad izlazi Halo 5.

A kad je to uopce?

Ipak ocekujem Kazu na TGS-u i trailer od kojeg prolaze trnci...

A ta konferencija ce biti na isti dan kad izlazi Halo 5.
Kakve to ima veze?

mjesec kasnije

Polyphony Digital has been hard at work on Gran Turismo 7, and looks like the studio is pushing on the gas of development, going on a veritable hiring spree in search of new talent.

The studio posted opportunity ads for thirteen new positions, including AI Engineer, Online Engineer, Graphics Engineer, Game Engine Development Engineers, Game Script Engineers, Sound Development Engineer, Data Engineer, Test Build Engineer, Pipeline Tool Development Engineer, Mobile Application Engineer, In-House Tool Development Engineer, Vehicle Simulation Development Engineer and Physics Engine Development Engineer.
We can also glimpse a few interesting facts from the specific ads themselves:
- Polyphony wants to improve the situational awareness of AI drivers, and their reactions to the ever-changing conditions of the tracks, giving there a more human-like behavior.
- Implementing specific regulations for racing series like GT, rally and NASCAR is mentioned, also for events and “mission races.”
- Polyphony plans to implement a tool to render audio based on 3D space infomation.
- The studio plans to implement a companion app on mobile that can interact with the series on PlayStation via the network.
-The studio is collaborating with production sites around the world, and needs to develop communication tools to make the process smoother.
- The use of GPU compute for physics is mentioned.

Polyphony Digital has been hard at work on Gran Turismo 7, and looks like the studio is pushing on the gas of development, going on a veritable hiring spree in search of new talent.

The studio posted opportunity ads for thirteen new positions, including AI Engineer, Online Engineer, Graphics Engineer, Game Engine Development Engineers, Game Script Engineers, Sound Development Engineer, Data Engineer, Test Build Engineer, Pipeline Tool Development Engineer, Mobile Application Engineer, In-House Tool Development Engineer, Vehicle Simulation Development Engineer and Physics Engine Development Engineer.
We can also glimpse a few interesting facts from the specific ads themselves:
- Polyphony wants to improve the situational awareness of AI drivers, and their reactions to the ever-changing conditions of the tracks, giving there a more human-like behavior.
- Implementing specific regulations for racing series like GT, rally and NASCAR is mentioned, also for events and “mission races.”
- Polyphony plans to implement a tool to render audio based on 3D space infomation.
- The studio plans to implement a companion app on mobile that can interact with the series on PlayStation via the network.
-The studio is collaborating with production sites around the world, and needs to develop communication tools to make the process smoother.
- The use of GPU compute for physics is mentioned.
Dobro da su se sjetili outsourcati igru ko-operantima. Polyphony Digital je "mali" studio. Neš više od 100 ljudi. Ajmo redom.
A.I. nije tak loš u GT-u, solidan je, dapače. Al svako poboljšanje je dobro.
3D audio...Ljudi, dal znate ke to znači? 3D audio bu bil mrak. To vam je ovo ( slušati samo sa sluškama ) :

Barber Shop
http://www.youtube.com/watch?v=IUDTlvagjJA

AstoundSound 3D demo :
http://www.youtube.com/watch?v=nKnhcsRTNME

GPGPU compute za fiziku....oooooooo DA!!! : To će biti moćno! 8)

Nek rade što zele samo nek ne bude "tvrdoglavo".

6 dana kasnije

"Dobro da su se sjetili outsourcati igru ko-operantima. "

http://www.neogaf.com/forum/showpost.php?p=177816317&postcount=8927

15 dana kasnije

I ja bi htio tamo jednog dana :

http://www.youtube.com/watch?t=33&v=rWrn9tritO8

Utrka bila nedavno : The world’s most grueling touring car race; the Nürburgring 24 hour race was held again this year from Thursday May 14th to Sunday May 17th

Ne vidim GT 6 temu pa cu tu stavit

Track Path Editor

http://www.gran-turismo.com/us/news/00_3209673.html

http://www.youtube.com/watch?t=66&v=EzzwyrqNAVA

Nadam se da ce to bit odma dostupno u GT7 jer ovo je genijalno

Ne vidim GT 6 temu pa cu tu stavit

Track Path Editor

http://www.gran-turismo.com/us/news/00_3209673.html

http://www.youtube.com/watch?t=66&v=EzzwyrqNAVA

Nadam se da ce to bit odma dostupno u GT7 jer ovo je genijalno
revo

Jep! Nadam se da bu to bilo v GT7, pa i da dojde kasnijim patchom. Čak i lokacije sa photomodea mogu poslužiti za kreaciju staze.

mjesec kasnije

3 Game Modes

GTPlanet can confirm that GT Sport will include three distinct game modes: “Campaign”, “Sports Mode”, and “Arcade Mode”. This nomenclature is an interesting departure from what we’ve seen in the most recent titles, suggesting the game will take a
    different route in its overall structure.

FIA Gran Turismo Online Championship

The FIA aims to formally ratify the “Gran Turismo Online Championship” at the organization’s next World Motorsport Council meeting. Two championships will be held simultaneously throughout the year: the “Nations Cup” and “Manufacturers Cup”, where players represent either their country or their favorite car manufacturer.

Once ratified, the FIA will manage the series directly as any of their other franchises, including the World Rally Championship, Formula 1, World Endurance Championship, etc. The winners will be honored at the FIA’s annual prize-giving ceremonies in Paris.

Live “E-Sports” Events

The Nations Cup and Manufacturers Cup will have “live” components, presumably similar in form to the regional finals held around the world each year for GT Academy. Polyphony Digital and Sony are actively looking to promote Gran Turismo as an “e-sports” platform to promote virtual motorsports in the future.

We have also learned that organized “online events” are also planned to be held on a regular basis.

Improved Graphics, Physics, & Sounds

This isn’t much of a surprise, but the physics will reportedly be improved to take advantage of the PS4’s additional processing power. Engine sounds have also been a priority for Polyphony Digital since the launch of Gran Turismo 6, and GTPlanet has learned the company’s new sound engineer Mike Caviezel has been hard at work to change the way the sounds are generated.

We’ll finally be able to hear his progress when we get our first hands-on look at GT Sport

https://www.youtube.com/watch?v=YmsP2aJ2cQk

https://www.gtplanet.net/gran-turismo-sport-what-we-know-so-far/

SONY nastavlja iz šupljeg u prazno, što se ekskluziva tiče. Sve neke najave, a nigdje ništa 'opipljivo'. Tako isto i sa GT. Dok na X1 izlaze Forza 5, Forza Horizon 2, Forza 6, u to će i Forza Horizon 3, mi ćemo se nadati GT S beti. :)

SONY nastavlja iz šupljeg u prazno, što se ekskluziva tiče. Sve neke najave, a nigdje ništa 'opipljivo'. Tako isto i sa GT. Dok na X1 izlaze Forza 5, Forza Horizon 2, Forza 6, u to će i Forza Horizon 3, mi ćemo se nadati GT S beti. :)Kvaliteta > kvantiteta.

ja sam od gran turisma odustao nakon neodigranog gt5 (četvorku sam pregazio uzduž i popreko).

a ovo jučer, gt sports mi je nije ostavilo baš nakakv najbolji dojam.

kao da su se sjetili promijenit ime gt prologue u sports.

Uglavnom igrat će se kao i svaki do sad. Nadam se da će uskoro prikazat gameplay.

http://www.eurogamer.net/articles/2015-10-28-gran-turismo-sport-is-not-gran-turismo-7

Sony Computer Entertainment Europe's president and CEO Jim Ryan provided some clarity in the wake of Sony's conference at Paris Games Week.

"We're not announcing Gran Turismo 7 at this stage," he told Eurogamer.

"Fair to say has been making these games for some considerable time now. I think it's reasonable to assume that something else might come down the road. Is it a Prologue? No, I think it'll be more than that.

"The old days, when the games were offline, the experience was defined by what's on the disc. You had a distinction between a Prologue and a full GT, it was very stark. When the game becomes more of an online connected experience, that distinction blurs. This will be much more than a Prologue type experience."

SONY nastavlja iz šupljeg u prazno, što se ekskluziva tiče. Sve neke najave, a nigdje ništa 'opipljivo'. Tako isto i sa GT. Dok na X1 izlaze Forza 5, Forza Horizon 2, Forza 6, u to će i Forza Horizon 3, mi ćemo se nadati GT S beti. :)
Samo oni nek stancaju Forze.

Meni je ustvari iznimno drago da je GT dobio ovu vrstu spin-offa jer me kompletna priča oko GT Visiona, suradnje sa FIA-om i organiziranih natjecanja uopće ne zanima. Nadam se da će GT Sport biti platforma koja će odvratiti fokus na prethodno nabrojano sa punokrvnog GT-a.

@Admini, vratite ime teme u GT7 a postove vezane za GTS stavite u posebnu temu.

A meni je bas drago da je GT krenuo sa ovim jer mislim da su jedino oni sposobni napravit pravu sportsku igru koja ce docarat pravo natjecanje  offline i online.

Slazem se s obojicom jer doista samo oni mogu utrke podici na pravi mega nivo, iznad onoga na kojem je rfactor zapeo i stagnira. Razdvajanje je bitno jer to tada zahtjeva istinski fokus cijelog sustava koji bi cinili dio PD-a zaduzen za Sport/FIA/Sony/Nissan/...?/

A svatko zagrijan za esport utrke ce ovu jeftinu konzolicu relativno lako priustiti, a svi ce imat ISTU bez dodatnih prednosti koje bi imali igraci s jacim tehnikalijama naspram slabiji...

Kako je nas insider Amar jos u svibnju natuknuo GT Sport...