Capcom zadnje vrijeme radi pametne poteze i sluša publiku.
Istina, začudo. :Đ
Na jedan kraći (nedavni) period su stvarno bili ekipa čiji logo kad ugledaš - gasiš sve. Vraćaju se tamo gdje i trebaju biti, jer su valjda shvatili da leže na ogromnom potencijalu i potencijalno ogromnim novcima.
Već sam spominjao u kakvoj su dobroj trenutnoj poziciji sa Resident Evil serijalom. Pokazali su da su sposobni napraviti čistokrvni RE iz prvog lica (sa bezgrešno elegantno riješenim VR segmentom). Osmica znači bez greške ide opet u prvom licu i nitko se neće buniti, dapače. Iskreno mislim i da remake dvojke ide po planu, ali očito imaju tu neku glupu politiku kao i sa zadnjim RE-om kad su igru po prvi put prikazali na E3-ju, da bi ju izbacili odmah par mjeseci nakon toga. Dakle, vjerujem da ćemo brzo znati više o tome, a onda se mogu uhvatiti i rimejkanja Nemesisa da zadovolje ostale hardcore fanove serijala. Dok sa RE Revelations 3 mogu gađati na ljubitelje 4,5,6. ;D
Dalje. Stvarno dosta toga ukazuje na "oživljavanje" Dino Crisisa i Onimushe. To ne da bi bilo legendarno svima nama koji smo "odrasli" uz takav tip igara, pa kao užitak iz najčišće moguće nostalgije, već bi to bio znak da ova industrija i dalje drži do sebe i svog legacyja. Ja sam uvijek smatrao da je nemoguće progurati ovakve igre u današnji period. One su za mene jednostavno produkt svog vremena. Teško mi je to objasniti. Zato imam morbidnu znatiželju vidjeti kako bi bile prihvaćene među novom generacijom.
Da ne idem sad dalje sa tim perverznim maštarijama o Breath of Fireu, Viewtiful Joeu... (ili još više down to rabbit hole - Clock Tower, Bionic Commando) ;D Mada je sve to potencijal Capcoma. Ta kompanija je zvjerska. Znam da možda nije lagano kao nekad prije, ali iskreno se nadam da znaju šta rade i da će nas razveseliti sa nečim iz svog bogatog kataloga. Ne samo da bi sa nekim od ovih najava sebe podignuli na svoj stari zvjezdani rang, već bi, onako usput, slobodno mogli najaviti i Smak Svijeta.
Otišli bi dostojanstveno. Svi mi.
ali dvojka Dino Crisisa stari moj, remek djelo od 3 sata.
3h? Sjećam se da sam ju završio za mrvicu više od 10h i čudio se s bratom kako je tako kratko trajala.
Prvi prolaz je imao pristojnu satnicu, al nakon 21-og si već znao sve napamet.
1h42min je moj rekord.
I like your style.
Really.