Evo i ja sam nabavia igru sad na ovom saleu. Izbjegava sam je duže vrijeme. (pretpostavlja sam šta me čeka)
79 kuna je bolesna cijena, stvarno je, i moja je preporuka (sa figom u džepu) ALI samo za one koji nikad nisu čuli, ili nisu odigrali prvi Mirrors Edge. Razočaran sam totalno, ali bilo je očito. Koliko god je Mirrors Edge na prošloj generaciji konzola bio genijalna igra, toliko je Catalyst nepotrebna igra. Mirrors Edge je bila igra vrhunskog level dizajna, misijama sa stotinu načina prelazaka, fantastičnog first person osjećaja, savršene estetike i soundtracka. Sve to su uspili usrati i razvodniti sa ovim rebootom. Osim grafike. Grafike koja je sada zapravo samo napucanija, nema toliko izraženu onu čistinu i minimalizam starog ME-a.
Ne kužim zašto je današnjim igrama toliko bitan taj open world segment, ili neko umjetno produživanje igre nepotrebnim collectiblesima… Pa ne mora svaka igra biti 30 ili više sati. Stari ME je bila igra od nekih 5-6 sati, ali vrhunski gameplay i taj osjećaj brzine i poboljšavanja vremena je od nje napravia igru od 30+ sati. Ne umjetnim načinom, nego čistim gameplayom. Priča i likovi Catalysta su skroz površno odrađeni, combat je jako loš, a još ga se i forsira. (kad se samo sjetim da sam u prošlom moga završiti igru ne taknuvši nikoga)
Stvarno šteta. Da barem nikad nije ni izašla. Kult prvog Mirrors Edge-a bi bia još i veći.