Odgledao. Treki u meni zeli, da mi se svidi, ali ne...
S tim, da sam "izdajnik" i dobri su mi zadnji filmovi. Slab sam na Urbana.
Definitivno bolji dojam na mene je ostavio The Orville i jedva cekam drugu sezonu. Dok za Discovery mi je svejedno. Steta...
Meni osobno su filmovi sasvim dobri. Tj. Beyond mi se nije svidio, jednostavno nije Star Trek, no prva dva, a pogotovo Into Darkness su bili stvarno kvalitetni filmovi. Orville mi je visoko na listi serija koje moram uskoro gledati.
Super tekst, majstore!!
Skoro sa svim se slažem. Ovo mi je najlošiji Star Trek koji sam gledao, ali opet dovoljno dobar da uživam u njemu i da želim još epizoda.
Jedno je sigurno, serija je vizualno fantastična. A ostalo je ćušpajz samo takav.
Kao da je previše ljudi odjednom radilo na njoj. Vidi se nekoliko ideja, nekoliko smjerova, nekoliko stilova. A sve nagruvano u par epizoda. Koliko god je Hannibala napravio maestralno (Bryan Fuller, jel), posljednje dvije serije mu nisu kohezivne. American gods u manjoj mjeri od ovog, ali obje serije mi nisu ispunile očekivanja. Velika šteta.
U svakom slučaju, nije ovo za odbacit, niti za ne gledat, samo nije dobro kao što je moglo biti. Trebalo biti.
Sad kad razmislim. Mislim da je upravo ono što najviše volim u modernim serijama, season long story arc, ono što je možda i najviše zeznulo ovu seriju. Star Trek mora imati epizodni materijal kako bi se dodirnuo aktualnih, zanimljivih i provokativnih tema.
I zbog toga je The Orville, unatoč jako velikoj količini humora, puno bolji Star Trek od novog Star Treka.
Hvala! :)
Ima tu nečega, Fuller je prvotno Discovery zamislio kao antologijsku seriju, što ujedno i vidim kao jedno rješenje. Idealna sezona imala bi 10-13 epizoda koje bi imale neku radnju s glavom i repom. Alternativnu mogućnost vidim u poluevoluciji franšize na način da se ugleda na Person of Interest koja je počela kao proceduralna serija da bi s vremenom pojačava sezonsku radnju. Da su išli u tome smjeru, vjerujem da bi dobili Star Trek koji bi se razvio iz starog oblika u moderni pritom čuvajući taj duh istraživanja i "ono nešto" što Star Trek u svima uzrokuje.
Ja sam se pomirio s tim da ST vjerojatno neće više nikad biti onog formata kao u serijama na kojima sam odrastao. Kad pređeš preko toga, onda je lakše, da ne kažem kako sam indiferentan dok gledam nove izdanke ovog nekoć jako popularnog serijala. Slično kao i Star Wars uostalom, no za razliku od nove trilogije SW-a, za ST mi je donekle drago što i dalje egzistira, pa čak i na ovakav ograničen i reduciran način. Uglavnom, gledat će se i dalje, s nadom da će postati bolje. Do tada se vjerojatno bacim na Enterprise kojeg nikad nisam u cijelosti pogledao.
Gdje ima novca ima i mužnje. Nažalost, sve se pokušava prilagoditi široj masi. Star Trek je uvijek imao ciljanu publiku, no sve od Beyonda pa eto sada do Discoveryja su bili pokušaji da se Star Trek predstavi još široj masi (iako je ta ciljana publika poprilično velika sama po sebi), no pritom gubi identitet Star Treka jer mora podilaziti željama mase da ima akcije, ljubavnih trokuta i svih ostalih obaveznih elemenata današnjih prosječnih serija.